Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo finālistu vīriešu vienspēlēs ceturtdien, 30. janvārī kļuva serbs Novāks Džokovičs, kurš pusfinālā pieveica leģendāro šveicieti Rodžeru Federeru.

Abu izcilo tenisistu 50. savstarpējā duelī divu stundu un 18 minūšu ilgā cīņā Džokovičs bija pārāks ar 7-6 (7:1), 6-4, 6-3. Tagad savstarpējos dueļos 32 gadus vecais serbs uzvar 38 gadus veco Federeru ar 27:23.

Finālā svētdien Džokovičs tiksies ar Dominiku Tīmu vai Aleksandru Zverevu, kuri pusfināla maču aizvadīs piektdien.

Aizraujošā duelī – netipiski uz citu maču fona – tenisisti priecēja tenisa līdzjutējus jau pirmajās izspēlēs. Mača sākumā ar grūtībām uzvarot savu serves geimu Federers uzreiz lauza pretinieka servi, panākot 2-0. Džokovičs atbildi pārādā nepalika un uzreiz atguva līdzsvaru 2-2. Federers tad vēlreiz lauza pretinieka servi un panāca arī 5-2, tomēr setu uzvarēt viņam neizdevās. Federers "sausā" zaudēja savu serves geimu, Džokovičs izlīdzināja atkal cīņas gaitu setā, bet tad dominēja "tie break" izspēlē, uzvarot pirmo setu ar 7-6 (7:1).

Otrajā setā ilgstoši tenisisti tā arī netika pie breikbumbām, bet pirmo tādu 10. geimā ieguva Džokovičs – serbs to izmantoja, līdz ar to uzvarot arī setu ar 6-4. Trešajā setā Džokovičs izmantoja vienīgo breikbumbu sestajā geimā, nosargājot pārsvaru turpinājumā un svinot iekļūšanu finālā.

Džokovičs pērn uzvarēja "Australian Open" un triumfa gadījumā arī šogad pēc turnīra atgūs pasaules ranga līdera godu. Serbs karjeras laikā septiņas reizes triumfējis "Australian Open", bet kopumā viņam ir 16 "Grand Slam" turnīru čempiona tituli. Vēl deviņos "Grand Slam" turnīros Džokovičs piekāpies finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!