Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Novāks Džokovičs no Serbijas pirmdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā, kamēr dāmu sacensībās labāko astotnieku sasniedza pērnā gada čempione Simona Halepa.

Džokovičs astotdaļfinālā ar 6-3, 6-2, 6-2 pārspēja vācieti Janu Lenardu Štrufu, kurš reitingā ir 45.pozīcijā.

Džokovičs "French Open" ceturtdaļfinālā iekļuvis desmito gadu pēc kārtas, kas atklātajā ērā ir jauns rekords, bet labāko astotniekā kopumā iekļuvis 13.reizi. Viņš šogad šajā turnīrā nav zaudējis ne setu.

Serbs ceturtdaļfinālā tiksies ar planētas piekto raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas, kurš astotdaļfinālā ar 3-6, 6-2, 6-2, 7-6 (7:5) guva virsroku pār itāli Fabio Fonjīni, kurš reitingā ir 12.pozīcijā.

Labāko astotniekā iekļuvis arī māla princis Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ir reitinga ceturtais numurs. Austrietis astotdaļfinālā ar 6-4, 6-4, 6-2 uzvarēja francūzi Gaēlu Monfisu, kurš ir ranga 17.numurs.

Tīms ir pērnā gada finālists, bet pirms tam vēl divus gadus spēlēja pusfinālā.

Viņš ceturtdaļfinālā tiksies ar ranga 11.numurs Karenu Hačanovu no Krievijas, kurš astotdaļfinālā ar 7-5, 6-3, 3-6, 6-3 uzveica planētas devīto raketi Huanu Martinu del Potro no Argentīnas.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedzis planētas septītā rakete Kei Niškori no Japānas, kurš astotdaļfinālā ar 6-2, 6-7 (8:10), 6-2, 6-7 (8:10), 7-5 guva virsroku pār francūzi Benuā Pēru, kurš rangā ir 38.pozīcijā. Pirmie trīs seti tika aizvadīti svētdien, kad dueli tumsas iestāšanās dēļ nācās pārcelt uz pirmdienu.

Nišikori ceturtdaļfinālā mēros spēkus ar māla karali Rafaelu Nadalu no Spānijas, kurš ir ranga otrais numurs.

Dāmu turnīrā ceturtdaļfinālā iekļuvis ranga trešās vietas īpašniece un pērnā gada čempione Halepa no Rumānijas, kura ar 6-1, 6-0 sagrāva polieti Igu Svjateku, kura ir reitinga 104.pozīcijā.

Vēlāk par Halepas pretinieci kļuva 17 gadus vecā ASV tenisiste Amanda Aņisimova. Ranga 51.vietas īpašniece astotdaļfinālā ar 6-3,6-0 uzvarēja Spānijas tenisisti Aļonu Boļšovu-Zadoinovu, kura reitingā ir 137.pozīcījā. Moldovā dzimusī Boļšova-Zadoinova šo turnīru sāka no kvalifikācijas.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniegusi pasaules astotā rakete Ešlija Bārtija no Austrālijas, kura ceturtajā kārtā ar 6-3, 3-6, 6-0 uzveica amerikānieti Sofiju Keninu, kura reitingā ieņem 35.vietu.

Ceturtdaļfinālā viņai būs tikšanās ar citu amerikānieti - ranga 14.numuru Medisonu Kīzu, kura astotdaļfinālā ar 6-2, 6-4 apspēlēja čehieti Kateržinu Sinjakovu (WTA 42.).

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!