Foto: Reuters/Scanpix

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs priecājas, ka viņu Vimbldonas čempionātā neuzskatīs par favorītu, jo tas viņam dod brīvības sajūtu, intervijā ATP mājaslapā intervijā sacīja pats sportists.

Džokovičs Francijas atklātajā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā ar ļoti neizteiksmīgu sniegumu zaudēja Dominikam Tīmam. Pēc šī zaudējuma serbu tenisists nevienu spēli vairs nav aizvadījis, cenšoties psiholoģiski atgūties un sagatavoties nākamajam "Grand Slam" turnīram. Džokovičs Vimbldonas čempionātā izlikts ar otro numuru, tomēr viņš neuzskata, ka viņš būtu viens no favorītiem.

"Man ļoti paveicies ar to, ka pēdējos astoņus, deviņus gadus turnīros spēlēju ļoti veiksmīgi un biju galvenais favorīts. Mani daudzie sasniegumi palielināja cerības. Tagad jūtos daudz brīvāk, jūtu mazāku spiedienu," teica Džokovičs.

"Es cenšos samazināt prasības pret sevi, tāpēc mēģinu koncentrēties tikai uz nākamajiem mačiem. Tas nenozīmē, ka nevēlos izcīnīt trofejas, bet man nepieciešams laiks, lai pārgrupētos un atgrieztos iepriekšējā līmenī," skaidroja serbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!