Foto: AFP/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta jeb "Australian Open" ceturtdaļfinālā pirmdien, 21. janvārī, pēc uzvarām smagās cīņās iekļuva turnīra pirmais numurs Novāks Džokovičs un japānis Kei Nišikori.

Pasaules ranga līderis astotdaļfinālā vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-2, 6-3 pieveica krievu Daniilu Medvedevu. Džokovičs 10. reizi karjerā sasniedz "Australian Open" ceturtdaļfinālu, un tagad katrā no "Grand Slam" turnīriem viņš vismaz desmit reizes ir ticis līdz labāko astotniekam.

Emocijām, ilgstošām izspēlēm un tiesnešu piezīmēm bagātā spēlē Džokovičam nācās krietni pasvīst, lai salauztu 22 gadus vecā Medvedeva sīksto aizsardzību. Otrajā setā Medvedevs atspēlējās no 1-4 un uzvarēja setu, bet trešajā setā pie 1-2 neizmantoja trīskāršo breikbumbu. Turpinājumā Džokovičs jau vairāk kontrolēja notikumus kortā, svinot uzvaru trīs stundu un 15 minūšu ilgā cīņā.

Tagad ceturtdaļfinālā izcilo serbu gaida spēkošanās pret turnīra astoto numuru Nišikori, kurš maratonmačā ar 6-7 (8:10), 4-6, 7-6 (7:4), 6-4, 7-6 (10:8) izglābās cīņā pret spāni Pavlo Kareno Bustu.

Spēle ilga piecas stundas un sešas minūtes, bet noslēdzās ar skandālu. Izšķirošā seta "tie break" izspēlē, kas pirmo reizi rit līdz 10 uzvarētiem punktiem vai divu punktu starpību, spānis bija vadībā ar 8:5. Pēc sitiena pa trosi bumbiņa pārvēlās japāņa pusē, bet vēl pirms Nišikori izdarīja sitienu līnijtiesnesis fiksēja autu pēc spāņa sitiena. Nišikori trāpīja laukumā pēc līnijtiesneša lēmuma, bet spāņa pieprasītais atkārtojums parādīja, ka viņa sistā bumbiņa bijusi laukumā. Spānis uzskatīja, ka izspēle jāpārspēlē, tomēr galvenais tiesnesis strīdīgi pieņēma lēmumu dot punktu Nišikori.

Busta pēc šī lēmuma zaudēja nākamās izspēles un visu maču, kortu atstājot dusmās un ar asarām acīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!