Foto: AFP/Scanpix

No Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdien sensacionāli izstājās turnīra seškārtējais čempions Novāks Džokovičs, kurš otrajā kārtā ar rezultātu 6-7 (8:10), 7-5, 6-2, 6-7 (5:7), 4-6 piekāpās Denisam Istominam no Uzbekistānas.

Pasaules ranga 117. vietā esošais Istomins Džokoviču uzvarēja nepilnu piecu stundu ilgā cīņā. Istomina uzvara ir viena no sensacionālākajām "Australian Open" turnīra vēsturē. Tāpat tā ir pirmā reize septiņu gadu laikā, kad Džokovičs sezonas pirmo "Grand Slam" turnīru noslēdza jau pirmajā nedēļā.

Iepriekšējās abu tenisistu tikšanās reizēs Istominam nebija izdevies uzvarēt pat vienu setu, bet Džokovičs iepriekšējo septiņu gadu laikā tikai vienreiz bija zaudējis tenisistam ārpus TOP 100.

"Man ir žēl Novāka, jo es šodien spēlēju tik ļoti labi," pēc spēles jokojot teica Istomins, kurš saņēma iespaidīgas ovācijas no skatītājiem. "Šodien es pārsteidzu pats sevi. Kopš trešā seta man kājas rāva krampī, bet fiziski jutos normāli. Šī ir lielākā uzvara mana karjerā. Tagad jūtu, ka varu spēlēt ar šiem spēlētājiem šajā līmenī."

Džokovičs pirmo reizi "Australian Open" triumfēja 2008.gadā, pēc tam uzvarēja no 2011. līdz 2013.gadam. Nākamos titulus viņš ieguva aizvadītajos divos turnīros. Tik agrā turnīra stadijā iepriekšējā gada uzvarētājs nebija izstājies 20 gadus, iepriekšējā reizē Boriss Bekers piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā.

Turnīra trešajā kārtā Istomins, kurš "Australian Open" trešo kārtu sasniedzis trešo reizi karjerā, sacentīsies ar spāni Pablo Careno Bustu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!