Foto: Sputnik/Scanpix

Francijas atklātā čempionātā bija vieni no sliktākajiem laikapstākļiem, kādos serbu tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs jebkad ir spēlējis, pēc zaudējuma pusfinālā teica pasaules pirmais numurs.

Jau vēstīts, ka Džokovičs sestdien spraigā duelī pusfinālā ar 2-6, 6-3, 5-7, 7-5, 5-7 zaudēja planētas ceturtajam numuram Dominikam Tīmam no Austrijas, kurš Francijas atklātā čempionāta finālu sasniedza otro gadu pēc kārtas.

"Kad tu spēlē vētras cienīgos apstākļos, ir grūti demonstrēt savu labāko sniegumu," sacīja Džokovičs. "Šādos apstākļos tu būtībā centies izdzīvot un mēģini noturēt savu servi."

Šī spēle tika iesākta jau piektdien, tomēr trešajā setā strīdīga lēmuma dēļ tika nolemts to pārcelt uz sestdienu. Tas tika izdarīts laikapstākļu dēļ, bet tobrīd trešajā setā ar 3-1 pārsvars piederēja Tīmam, kurš turklāt tobrīd bija ieguvis emocionālu pacēlumu.

"Es nevēlos meklēt attaisnojumus šim zaudējumam. Tīms uzvarēja, un ar to arī viņu apsveicu," teica pasaules pirmā rakete.

Vēja ātrums šajā mačā sasniedza 22 metrus sekundē, par ko Džokovičs izteicās visai asi. "Vieni no visu laiku sliktākajiem laikapstākļiem, kādos es jebkad esmu spēlējis. Tas ir viss, ko es jums varu pateikt," piebilda tenisists.

Džokovičam pēc sestdienas zaudējuma Tīmam neizdevās kļūt tikai par otro tenisistu vēsturē, kuram vienlaicīgi pieder visi "Grand Slam" tituli. Iepriekš serbs "Grand Slam" turnīros bija guvis 26 uzvaras pēc kārtas.

Tīms finālā tiksies ar pašreizējo Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju Rafaelu Nadalu no Spānijas, kurš šajā turnīrā triumfējis jau 11 reizes. Abi izšķirošajā mačā tikās arī pērn, uzvaru gūstot spānim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!