Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Pasaules vadošais tenisists Novaks Džokovičs (ATP 1.) apstiprinājis, ka viņš piedalīsies Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrā, ziņo medijs BBC.

Serbijas tenisists, kurš pagājušonedēļ triumfēja Vimbldonas čempionātā, pēc izcīnītās uzvaras "Grand Slam" turnīrā atzina, ka viņam vēl jāpadomā par dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs. Viņa lēmumu iespaidojis fakts, ka Covid-19 saslimstības kāpuma dēļ spēles Tokijā nevarēs apmeklēt līdzjutēji.

Taču ceturtdien Džokovičs sociālajā vietnē "Twitter" paziņoja, ka pievienosies Serbijas olimpiskajai komandai gaidāmajā sporta notikumā. "Esmu rezervējis biļeti lidojumam uz Tokiju," piebilda sportists.

Izcilais tenisists Lielbritānijā atkārtoja Rodžera Federera un Rafaela Nadala rekordu, izcīnot 20. titulu "Grand Slam" turnīros.

Savukārt tagad viņam ir iespēja kļūt par pirmo vīriešu tenisistu, kurš atzīmējies ar "Golden Slam" jeb uzvarējis kāda gada visos "Grand Slam" turnīros, kā arī olimpiskajās spēlēs. Lai to Džokovičs paveiktu, viņam septembrī arī jāizcīna uzvara ASV atklātajā tenisa čempionātā jeb "US Open".

Līdz šim to paveikusi tikai vāciete Štefi Grāfa, kura 1988. gadā izcīnīja piecas vajadzīgās uzvaras tenisa turnīros.

Tokijas olimpisko spēļu tenisa turnīrs tiks aizsākts 24. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!