Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Serbu tenisists Novāks Džokovičs svētdien uzvarēja Sinsinati "Masters" turnīrā, kļūstot par pirmo tenisistu, kurš izcīna "Golden Masters", – uzvaras visos deviņos aktīvajos "Masters" sērijas turnīros.

Sinsinati "Masters" finālā Džokovičs 85 minūšu ilgā cīņā ar 6-4, 6-4 pieveica tenisa leģendu Rodžeru Federeru. Netipiski šveicietim, viņu mačā iegāza daudzās kļūdas – Federers spēlē pieļāva 39 nepiespiestās kļūdas, turklāt 20 no tām izpildot sitienu no labās.

Pēc šīs uzvaras abu tenisistu savstarpējos dueļos vadībā ar 24-22 ir Džokovičs, kurš tagad ir uzvarējis pēdējās trijās cīņās starp šiem abiem tenisistiem. Mūsdienu tenisā biežāk savā starpā ir tikušies tikai Džokovičs un Nadals, kuru dueļos ar 27-25 vadībā ir serbs.

Kopumā karjeras laikā Džokovičs uzvarējis 70 turnīros, bet savu pirmo "Masters" titulu ieguva pirms 11 gadiem. Astotajā "Masters" turnīrā – Montekarlo – Džokovičs uzvarēja 2013. gadā, bet, lai sasniegtu "Golden Masters", serbam bija jāgaida vēl pieci gadi.

Tikmēr Sinsinati "Premier" sieviešu sacensību finālā pasaules ranga 17. rakete Kiki Bertensa ar 2-6, 7-6 (8:6), 6-2 pārspēja pasaules pirmo raketi Simonu Halepu.

Bertensai tas ir otrais tituls šajā gadā, bet pirmais panākums karjerā cietā seguma kortos. Tāpat Bertensa līdz šim nekad nebija uzvarējusi pašreizējo pasaules ranga līderi. Līdz ar šo panākumu Bertensa turpina astoņu uzvaru sēriju pret pasaules TOP 10 tenisistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!