Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs svētdien kļuva par 2018. gada ASV atklātā tenisa čempionāta jeb "US Open" čempionu. Tādējādi viņš izcīnīja savu 14. "Grand Slam" titulu.

Finālā ar sesto numuru izliktais Džokovičs ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:4), 6-3 trīs stundu un 15 minūšu ilgā cīņā pārspēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš bija turnīra trešā rakete.

Abi tenisisti demonstrēja pacietīgu spēli, bet pirmajā setā Džokovičs pretinieka servi lauza astotajā geimā, kad panāca 5-3. Pēc tam serbs droši noslēdza pirmo setu, un otrajā setā viņš turpināja spēlēt veiksmīgāk, panākot 3-1. Del Potro breiku ātri atspēlēja, un cīņa turpinājās līdz taibreikam, kura noslēgumā pie rezultāta 4:4 Džokovičam izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas.

Trešajā setā del Potro atspēlējās no rezultāta 1-3, bet drīz pēc tam Džokovičs vēlreiz lauza argentīnieša servi, jau ieliekot stingrus pamatus uzvarai šajā mačā. Pēc tam viņš veiksmīgi nospēlēja serves geimā uz izcīnīja uzvaru turnīrā.

"Vienmēr daļa no manis ticēja, ka es varu atgriezties šajā līmenī," teica Džokovičs, kuram februārī tika veikta elkoņa operācija. "Dzīve man pierādīja, ka labām lietām vajadzīgs laiks. Pēdējie divi mēneši man bija lieliski. Es ticēju, ka atkal varēšu šeit stāvēt ar trofeju rokās."

"Es spēlēju gandrīz uz savu iespēju robežas," sacīja del Potro. "Es centos gūt punktus ar forhendiem, bekhendiem, bet es to nespēju izdarīt, jo Novāks bija visur."

Pēc šī panākuma Džokovičs ar 14. "Grand Slam" tituliem panāca Pītu Samprasu, abiem dalot trešo vietu šajā rādītājā. Tāpat Serbijas tenisists "US Open" turnīrā uzvarēja trešo reizi karjerā.

Abi šī gada "US Open" finālisti šajā mačā aizvadīja jau 19. savstarpējo spēli, un Džokovičs tagad del Potro uzvarējis 15 reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!