Foto: Reuters/Scanpix

Pērnā gada čempions Novāks Džokovičs un māla karalis Rafaels Nadals pirmdien droši pārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Pasaules otrā rakete Džokovičs, kuram šis ir 50. "Grand Slam" turnīrs karjerā, ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspēja spāni Marsels Granoljersu, kurš rangā atrodams 77.pozīcijā.

Džokovičs maija sākumā pārtrauca sadarbību ar savu treneru kolektīvu, piesaistot astoņu "Grand Slam" titulu īpašnieki Andrē Agasi un šī abiem bija pirmā kopīgā cīņa.

"Ir lieliski, ka ir tāds treneris un mentors kā Agasi. Centīšos no viņa mācīties tik daudz, cik vien iespējams," pēc uzvaras teica Džokovičs.

Džokovičs pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, pirmo reizi karjerā tiekot pie "Roland Garros" galvenās trofejas. Tiesa, nākamajos trijos "Grand Slam" turnīros viņš palika bez tituliem, līdz ar to serba kontā pagaidām ir 12 šādas raudzes trofejas.

Džokovičs otrajā kārtā tiksies ar portugāli Žuau Sousu (ATP 59.), kurš pirmajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:3), 6-2, 6-2 pārspēja Janko Tipsareviču (ATP 58.).

Tikmēr pasaules ceturtā rakete Nadals ar 6-1, 6-4, 6-1 pārspēja francūzi Benuā Pēru, kurš ATP rangā ieņem 45 pozīciju.

"Esmu ļoti laimīgs atgriezties pēc tā, kas notika pērn. Ir patīkami just atbalstu," pēc mača teica Nadals.

Nadals nepilna mēneša laikā izcīnījis trīs titulus uz māla seguma, bet aizpagājušajā nedēļā viņš Romas "Masters 1000" ceturtdaļfinālā piekāpās Dominikam Tīmam. Spāņu tenisists uz māla seguma šosezon uzvarējis 18 no 19 aizvadītajā cīņām.

Nadals ar deviņiem tituliem ir visu laiku veiksmīgākais Francijas atklātā čempionāta dalībnieks, taču aizpērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet pērn plaukstas savainojuma dēļ izstājās trešajā kārtā. Nadals karjeras laikā ticis pie 14 "Grand Slam" tituliem.

Otrajā kārtā viņš spēkosies ar nīderlandieti Robinu Hāsi (ATP 46.), kurš pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3, 6-1 pārspēja Aleksu de Minoru (ATP 240.) no Argentīnas.

Tāpat pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā izcīnījis planētas sestā rakete Milošs Raoničs, ar 6-3, 6-4, 6-2 pārspējot Stīvu Darsī, kurš rangā atrodams 38.pozīcijā. Pie drošas uzvaras ticis arī ar desmito numuru izliktais Dāvids Gofēns (ATP 12.), kurš pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2, 6-2 apspēlēja Polu Anrī Matjē (ATP 120.).

Savukārt svētdien pirmo kārtu pārvarēja arī ranga septītais numurs Tīms, ar 6-4, 6-0, 6-2 apspēlējot Bernardu Tomiču, kurš rangā ieņem 39.pozīciju.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikts ranga līderis Endijs Marejs, kurš otrdien pirmajā kārtā tiksies ar Krievijas tenisistu Andreju Kuzņecovu (ATP 85.). Kā zināms, planētas piektā rakete Rodžers Federers "Roland Garros" nolēmis izlaist, lai labāk sagatavotos turnīriem uz zāles un cietā seguma.

Latvijas tenisists Ernests Gulbis Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc divām nedēļām viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

LETA jau vēstīja, ka dāmu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Aļona Ostapenko svētdien ar 4-6, 6-3, 6-2 vairāk nekā divas stundas ilgā cīņā apspēlēja ASV tenisisti Luisu Čiriko, gūstot pirmo uzvaru karjerā šajā turnīrā.

Tikmēr Anastasija Sevastova vienspēļu pirmajā kārtā tiksies ar vācieti Anniku Beku, šo maču sportistēm aizvadot otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!