Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada čempions Novāks Džokovičs no Serbijas un allaž uz māla seguma lieliski spēlējošais spānis Rafaels Nadals trešdien sasniedza Francijas atklātā tenisa čempionāta trešo kārtu.

Otrās kārtas mačā pasaules otrā rakete Džokovičs pārliecinoši ar 6-1, 6-4, 6-3 apspēlēja Portugāles tenisistu Žuau Sousu.

"Pirmos divus setus aizvadīju tiešām labi, tomēr trešais bija krietni grūtāks," pēc panākuma sacīja Džokovičs.

Trešās kārtas mačā Džokovičs, kuram šis ir 50."Grand Slam" turnīrs karjerā, tiksies ar Argentīnas pārstāvi Djego Švarcmanu, kurš tik tālu šāda līmeņa turnīrā aizspēlējies pirmo reizi karjerā.

Otrās kārtas mačā Švarcmans trešdien ar 6-3, 7-5, 6-2 uzvarēja itāli Stefāno Napolitāno.

Džokovičs maija sākumā pārtrauca sadarbību ar savu treneru kolektīvu, piesaistot astoņu "Grand Slam" titulu īpašnieki Andrē Agasi. Abiem šis ir pirmais kopīgais turnīrs.

Džokovičs pērn triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, pirmo reizi karjerā tiekot pie "Roland Garros" galvenās trofejas. Tiesa, nākamajos trijos "Grand Slam" turnīros viņš palika bez tituliem. Serba kontā pagaidām ir 12 šādas raudzes trofejas.

Savukārt 30 gadus vecais Nadals, kurš par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis deviņas reizes, trešdien otrajā kārtā ar 6-1, 6-4, 6-3 droši pieveica Nīderlandes sportistu Robinu Hāsi.

Nadals, kurš pasaules rangā pašlaik atrodams ceturtajā vietā, cer kļūt par pirmo tenisistu vēsturē, kurš vienā "Grand Slam" turnīrā spējis uzvarēt desmit reizes. Nākamajā kārtā viņš sacentīsies pret pasaules 63.raketi Nikolozu Basilašvili no Gruzijas, kurš trešdien ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:2), 7-6 (8:6) spraigā cīņā pārspēja serbu Viktoru Troicki.

Spānijas tenisists nepilna mēneša laikā izcīnījis trīs titulus uz māla seguma, bet aizpagājušajā nedēļā viņš Romas "Masters 1000" ceturtdaļfinālā piekāpās Dominikam Tīmam. Spāņu tenisists uz māla seguma šosezon uzvarējis 19 no 20 aizvadītajā cīņām.

Nadals ir visu laiku veiksmīgākais Francijas atklātā čempionāta dalībnieks, taču aizpērn viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet pērn plaukstas savainojuma dēļ izstājās trešajā kārtā. Spānis karjeras laikā ticis pie 14 "Grand Slam" tituliem.

Ne tas vieglākais otrās kārtas mačs trešdien bija ar piekto numuru izliktajam Kanādas pārstāvim Milošam Raoničam, kurš ar 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 apspēlēja pasaules ranga 79. vietas īpašnieku Rožēriu Dutru Silvu no Brazīlijas.

Raoniča labākais sasniegums Francijas atklātajā čempionātā ir ceturtdaļfināla sasniegšana 2014. gadā, bet karjeras laikā ne pie viena "Grand Slam" titula viņam vēl nav izdevies tikt, lai gan pērn Vimbldonā kanādietis spēlēja finālā.

Zīmīgi, ka pēdējos gados veiksmīgi spēlējošais Raoničs šosezon nav izcīnījis nevienu ATP titulu, lai gan iekļuvis divos finālos un pasaules rangā ieņem sesto vietu.

Trešdien nākamo kārtu sasniedza arī ar desmito numuru izliktais beļģis Dāvids Gofēns, kurš otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-4, 3-6, 6-3 apspēlēja ukraini Serhiju Stahovski, kā arī sacensību 11.numurs Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kurš ar 6-3, 6-4, 7-5 pārspēja spāni Tomiju Rovredo.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka otro kārtu Francijas atklātajā čempionātā otrdien nepārvarēja mājinieku cerība Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš ar 5-7, 4-6, 7-6 (8:6), 4-6 piekāpās pasaules 91.numuram Renco Olīvo no Argentīnas.

Abu tenisistu duelis tika uzsākts jau otrdien, tomēr ceturtajā setā, rezultātam esot 5-4 par labu Olīvio, cīņa tumsas dēļ tika apturēta. Trešdien viņiem vajadzēja izspēlēt vairs tikai vienu geimu, kurā argentīnietis lauza Tsongas servi un izcīnīja uzvaru.

Pašlaik 25 gadus vecais Olīvio pirmoreiz spēlē Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā.

Nākamo kārtu sasniedzis arī austriešu tenisists Dominiks Tīms, kurš savulaik bija latvieša Ernesta Gulbja treniņpartneris. Otrās kārtas cīņā ar sesto numuru izliktais Tīms ar 7-5, 6-1, 6-3 diezgan pārliecinoši pārspēja itāli Simoni Bolelli.

Kā vēstīts, Gulbis pirmdien pirmajā kārtā ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230. pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc divām nedēļām viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!