Foto: Reuters/Scanpix

Pārliecinošas uzvaras Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra trešās kārtas mačos sestdien izcīnīja serbs Novāks Džokovičs un spānis Rafaels Nadals.

ATP ranga līderis Džokovičs aizvadītajā cīņā ar 6-2, 6-2, 6-3 sagrāva bulgāru Grigoru Dimitrovu, kurš bija izlikts ar 26.numuru.

Mača beigās serbam bija nepieciešams sniegt medicīnisko palīdzību, jo viņš savainoja labo roku, tomēr pagājušā gada sacensību finālists spēja cīņu pabeigt.

Nākamajā kārtā Džokovičs pretinieks būs vācietis Filips Kolšreibers, kurš izlikts ar 16.numuru.

Savukārt pašreizējais titula īpašnieks Nadals, kurš izlikts ar trešo numuru, trešajā kārtā ar 7-6 (7:5), 6-4, 6-4 uzvarēja itāli Fabio Fonjīni, kuram bija piešķirts 27.numurs.

Ja 26 gadus vecais Nadals uzvarēs šā gada turnīrā, viņš pirmoreiz tā pastāvēšanas vēsturē to būs paveicis astoņas reizes. Iepriekšējos astoņos gados Nadals Francijas turnīrā nav uzvarējis tikai 2009.gadā. Nadalam šis ir pirmais "Grand Slam" turnīrs kopš pērnā gada Vimbldonas, kad viņš negaidīti otrajā kārtā cieta sakāvi pret čehu Lukašu Rosolu. Tomēr kopš atgriešanās februārī Nadals bijis labākais tenisists, uzvarot sešos no astoņiem fināliem.

Ceturtajā kārtā spāņa pretinieks būs Kei Nišikori no Japānas, kurš izlikts ar 13.numuru.

Lielākais trešās kārtas neveiksminieks ir serbs Janko Tipsarevičs, kurš izlikts ar astoto numuru. Viņš sestdien nespēja pārspēt krievu Mihailu Južniju, piedzīvojot zaudējumu ar 4-6, 4-6, 3-6.

Savukārt sieviešu turnīrā ceturto kārtu sestdien sasniedza gan ar otro numuru izliktā krieviete Marija Šarapova, kura ar 6-1, 7-5 pārspēja ķīnieti Dzji Žeņa, gan sacensību trešā rakete Viktorija Azarenka no Baltkrievijas, kura ar 4-6, 6-3, 6-1 uzvarēja mājinieci Alizē Kornē.

Neveiksmi trešajā kārtā piedzīvoja ar septīto numuru izliktā Petra Kvitova no Čehijas, kura ar 1-6, 6-7 (7:9) piekāpās amerikānietei Džeimijai Hemptonei, kā arī sacensību devītā rakete Samanta Stosura no Austrālijas, kura ar 6-3, 3-6, 4-6 zaudēja serbietei Jeļenai Jankovičai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!