Foto: AP/Scanpix

ATP tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas piektdien svinēja uzvaru Romas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfināla duelī ar spāņu superzvaigzni Rafaelu Nadalu.

Džokovičs augstas kvalitātes spēlē uzvarēja "māla karali", kuram turnīrā bija ticis piektais numurs, ar rezultātu 7-5, 7-6 (7:4).

Pirmajā setā tenisisti sākotnēji reizi apmainījās ar servēm, bet 12. geimā Džokovičs veica vēl vienu servi un svinēja uzvaru ar 7-5. Zīmīgi, ka noslēdzošā izspēle bija īpaši lieliska – tajā Džokovičs vairākkārt izglāba bumbiņu, pirmo setu noslēdzot 71 minūtes laikā.

Otrajā setā jau pirmajā geimā Nadals lauza pretinieka servi. Turpinājumā ļoti pārliecinoši darbojās servētāji, bet desmitajā geimā Nadalam neizdevās noslēgt setu. Geimā, kas ilga vairāk nekā desmit minūtes, Nadals neizmantoja piecas setbumbas, bet, kad pie pirmās serves iespējas setā tika Džokovičs, viņš to uzreiz izmantoja un panāca izlīdzinājumu 5-5.

Taibreikā cīņa bija sīva, tomēr teju visu laiku vadībā bija Džokovičs, kurš noveda maču līdz uzvarai.

Nadals ar Džokoviču kādā turnīrā agrāk par pusfinālu tikās vien otro reizi kopš 2007. gada. Pērn viņi ceturtdaļfinālā šķēpus krustoja arī Francijas atklātajā čempionātā, bet pirms tam ilgstoši bija spēlējuši tikai pusfinālā vai finālā.

Kā zināms, abi tenisisti pēdējās nedēļās cīnās par "Masters" turnīru rekordista godu. Džokovičs pirmoreiz par "Masters" rekordistu kļuva aprīlī, kad Maiami ieguva 28. titulu, tomēr divas nedēļas vēlāk Nadals triumfēja Montekarlo "Masters" turnīrā un panāca serbu. Savukārt pagājušajā nedēļā Džokovičs uzvarēja sacensībās Madridē un atkal ieguva vienvadību.

Pusfinālā Džokovičs sacentīsies ar japāni Kei Nišikori, kuram ir sestais numurs, vai turnīra 13. raketi Dominiku Tīmu no Austrijas.

Savukārt otrajā pusfinālā ar otro numuru brits Endijs Marejs sacentīsies ar francūzi Luku Pujē, kurš otrajā kārtā uzvarēja latvieti Ernestu Gulbi, bet pamatturnīrā iekļuva kā kvalifikācijas "laimīgais zaudētājs". Zīmīgi, ka pusfinālu Pujē sasniedza bez cīņas, jo viņa plānotais ceturtdaļfināla pretinieks Huans Monako no Argentīnas neizgāja kortā.

Laikā no 2005. līdz 2013. gadam Nadals Romas turnīrā uzvarējis septiņas reizes, bet Džokovičs sacensībās triumfējis četras reizes, ieskaitot pēdējos divus gadus. Kopš 2005. gada turnīrā uzvarējuši tikai šie divi tenisisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!