Foto: AFP/Scanpix/LETA

ATP ranga līderis Serbijas tenisists Novaks Džokovičs sestdien iekļuva ASV atklātā čempionāta ceturtajā kārtā, turpinot cīņu par kalendārā gada "Grand Slam" titulu jeb uzvaru visos četros sezonas prestižākajos turnīros.

Džokovičs trešās kārtas cīņā ar rezultātu 6-7 (4:7), 6-3, 6-3, 6-2 uzvarēja kādreizējo ranga ceturto numuru Kei Nišikori no Japānas (ATP 56.).

Serbu tenisists pēc mača atzina, ka aizvadījis sliktu spēles sākumu un bijis diezgan pasīvs. Gandarījumu sniedza ieiešana spēles ritmā.

"Viennozīmīgi viņš spēlēja ātrāk un agresīvāk nekā mani pretinieki pirmajās divās kārtās. Jau otrā seta sākumā sajutu īsto gaisotni un biju gandarīts par koncentrēšanās līmeni. Varbūt dažos brīžos nebiju savā labākajā līmenī, tomēr kopumā biju mērķtiecīgs un koncentrējies," pēc mača stāstīja Džokovičs.

Ceturtajā kārtā planētas pirmajai raketei pretī stāsies amerikānis Džensons Bruksbijs (ATP 99.).

Daudz grūtāk uzvara trešajā kārtā nāca ar sesto numuru izliktajam itālim Mateo Berretīni (ATP 8.), kurš piecos setos ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-2, 6-4, 2-6, 6-3 guva virsroku pār Baltkrievijas tenisistu Iļju Ivašku (ATP 53.). Berretīni turpinājumā gaidāma spēkošanās ar vācieti Oskaru Oti (ATP 144.).

Šogad Ņujorkā bijuši jau 30 piecu setu mači un vienā no tiem 20 gadus vecais itāļi talants Janniks Siners (ATP 16.) ar 7-6 (7:1), 6-2, 4-6, 4-6, 6-4 bija pārāks pār francūzi Gaēlu Monfisu (ATP 20.).

Turpretī turnīru neturpina ar septīto numuru izliktais 2020.gada ceturtdaļfinālists Deniss Šapovalovs no Kanādas (ATP 10.), kurš ar 4-6, 4-6, 4-6 atzina Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisista Loida Herisa (ATP 46.) pārākumu.

Astotdaļfināla dalībniekiem pievienojies arī ranga ceturtais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kura pretinieks amerikānis Džeks Soks (ATP 184.) ceturtajā setā izstājās. Tobrīd rezultāts pa setiem bija 3-6, 6-2, 6-3, 2-1.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 12.septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!