Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā tenisa čempionāta - finālā piektdien iekļuva titulētais serbs Novāks Džokovičs. Mačā par titulu viņš tiksies ar pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu no Norvēģijas.

Pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Džokovičs pusfinālā ar 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 uzvarēja ATP ranga līderi Karlosu Alkarasu no Spānijas.

Abi tenisisti aizvadīja iespaidīgus pirmos divus setus, demonstrējot ļoti augsta līmeņa tenisu. Katrs uzvarēja pa vienam setam, turklāt Džokovičs otrā seta laikā atspēlējās no 3-5, tostarp tiekot galā ar vairākām setbumbām. Tiesa, no neveiksmes setā serbam izglābties gan neizdevās.

Cīņas lūzuma punkts pienāca trešā seta pašā sākumā - otrajā geimā, esot vadībā ar 1-0, Alkarasam sākās problēmas ar kāju - bija piemetušies krampji, un pēc tā viņš pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Spāņa kustības kortā pēc tam šķietami uzlabojās, taču tik un tā viņš bija tālu no tā snieguma, ko demonstrēja pirms tam. Cīņas turpinājumā Alkarass uzvarēja tikai vienā geimā, taču nodemonstrēja lielisku cīņas gribu.


Džokovičs līdz šim Francijas atklātajā čempionātā triumfējis divas reizes - 2016. un 2021. gadā. Finālā viņš šajā turnīrā iekļuvis septīto reizi.

Savas karjeras laikā Džokovičs prestižo "Grand Slam" finālus ir sasniedzis 34 reizes, kas ir jau iepriekš viņam piederošs rekords. Kopumā viņš par šo turnīru čempionu kļuvis 22 reizes, bet svētdien iegūts tituls serbu padarīs par rekordistu.

Turnīra finālā Džokovičs tiksies ar pagājušā gada finālistu Kasperu Rūdu (ATP 4.), kurš piektdien, demonstrēdams pārliecinošu sniegumu, ar 6-3, 6-4, 6-0 uzvarēja Vācijas pārstāvi Aleksandru Zverevu (ATP 27.).

Rūdam šis ir trešais "Grand Slam" fināls pēdējo piecu šādu turnīru laikā, jo rudenī viņš cīnījās arī par ASV atklātā čempionāta titulu. Norvēģis karjeras laikā vēl nav ieguvis nevienu šādas raudzes trofeju.

"French Open" fināls vīriešiem notiks svētdien. Pērn par čempionu kļuva leģendārais spānis Rafaels Nadals, kurš veselības problēmu dēļ šoreiz turnīrus spiests izlaist.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!