Foto: Reuters/Scanpix

Vēl pāragri svītrot Rodžeru Federeru un Rafaelo Nadalu no planētas labāko tenisistu saraksta, uzskata pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs.

Jau vēstīts, ka pirmo reizi kopš 2003. gada jūnija ATP ranga pirmajā četriniekā pirmo reizi nav ne Nadala, ne Federera. Nadals rangā atrodams piektajā pozīcijā, bet Federers ieņem septīto vietu.

"Tas jau bija sagaidāms, ka šajā sportā parādīsies jaunas sejas, taču es vēl nenorakstītu Rodžeru un Rafu un neņemtu viņus ārā no pasaules labāko tenisistu saraksta," atzīmēja Džokovičs.

Kā stāstīja Džokovičs, viņš pats nelietojot apzīmējumu "Lielais četrinieks", ko attiecina uz viņu, Federeru, Nadalu un Endiju Mareju, kuri ir pēdējās desmitgades ietekmīgākie tenisisti. Džokovičs atzīmēja arī Stanu Vavrinku, Marinu Čiliču un Huanu Martinu del Potro.

"Tagad ir jauno tenisistu vilnis, ienāk jaunā paaudze. Spēlētāji kā Niks Kiris un Borna Čoričs ir jauni un motivēti parādīt pasaulei, ka var spēlēt pašā augstākajā līmenī," skaidroja Džokovičs.

Serbu tenisists otrdien aizvadīja savu pirmo maču pēc zaudējumu ASV atklātā čempionāta finālā. Džokovičs Šanhajas "Masters 1000" sērijas turnīra pirmajā kārtā otrdien ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Fabio Fonjīni.

Savā iepriekšējā spēlē tieši pirms mēneša Džokovičs ASV atklātā čempionāta finālā ar rezultātu 7-6 (7:1), 4-6, 5-7, 3-6 piekāpās Vavrinkam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!