Vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīru - "ATP World Tour Finals" - pirmdien ar pārliecinošu uzvaru sāka pasaules ranga trešais numurs serbs Novāks Džokovičs, kurš A apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 6-3, 6-3 apspēlēja Tomašu Berdihu no Čehijas.

Džokovičam, kurš turnīrā triumfēja 2008.gadā, uzvarai bija nepieciešamas tikai 88 minūtes, spēles laikā piekāpjoties vien sešos geimos.

Turnīrā ar sesto numuru izliktais Berdihs savu servi zaudēja jau spēles pirmajā geimā, visa mača garumā nespējot rast pretspēku serba spēcīgajiem sitieniem. Pēc zaudēta pirmā seta arī otrajā Džokovičs ātri prata lauzt pretinieka servi, panākot 2-0, un ar precīzām servēm pārliecinoši nosargājot uzvaru.

Otrajā A apakšgrupas spēlē pirmdien spēkiem mērosies pasaules ranga pirmais numurs spānis Rafaels Nadals un amerikānis Endijs Rodiks, kurš turnīrā izlikts ar astoto numuru.

Savukārt dubultspēļu turnīrā B apakšgrupas pirmajā spēlē pie uzvaras pirmdien tika indietis Mahešs Bupati pārī ar baltkrievu tenisistu Maksimu Mirniju, kuri divu setu cīņā ar 7-6 (6:2), 6-4 apspēlēja Lukašu Kubotu no Polijas un austrieti Oliveru Marahu.

LETA jau vēstīja, ka svētdien vienspēļu B apakšgrupas cīņās pie uzvarām tika turnīra četrkārtējais čempions šveicietis Rodžers Federers un ar piekto numuru izliktais mājinieks Endijs Marejs, kuri apspēja attiecīgi spāni Davidu Ferreru un zviedru Robinu Sēderlingu, kuram turnīrā ceturtais numurs.

Jau vēstīts, ka atšķirībā no citiem turnīriem, kuros sportisti aizvada tikai izslēgšanas mačus, noslēguma sacensībās tenisisti sadalīti divās apakšgrupās, pa četriem sportistiem katrā. Tenisisti aizvada pa vienai spēlei ar savas grupas pārstāvjiem, nosakot katras grupas divus spēcīgākos sportistus, kuri kvalificēsies pusfinālam.

Turnīrs noslēgsies 28.novembrī.

Kā zināms, pagājušā gada sacensībās triumfēja krievs Nikolajs Davidenko, kurš šobrīd ATP rangā atkritis uz 22.vietu. Pirms gada finālspēlē Davidenko ar 6-3, 6-4 pieveica argentīnieti Huanu Martinu del Potro, kurš arī sezonas noslēguma turnīrā nestartē, jo plaukstas locītavas traumas dēļ šogad piedalījies tikai dažos turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!