Foto: AFP/Scanpix

Serbijas tenisists Novāks Džokovičs 2023. gadā, visticamāk, drīkstēs piedalīties sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open", jo viņa trīs gadu vīzas aizliegums tiks atcelts, vēsta "Eurosport", atsaucoties uz Austrālijas imigrācijas ministram Endrū Džailsam tuvi stāvošiem avotiem.

Šī gada janvārī Džokovičs tika deportēts no Austrālijas, jo viņš nebija vakcinējies pret Covid-19, un līdz ar to serbs nevarēja aizstāvēt pērn izcīnīto "Australian Open" titulu. Pats tenisists pēc tam atzina, ka tas bijis iemesls grūtam sezonas sākumam.

Džailsam tuvu stāvoši cilvēki informējuši, ka Džokovičam pēc izraidīšanas automātiski piešķirtais trīs gadu vīzas aizliegums tiks atcelts.

"Australian Open" direktors Kreigs Tailijs iepriekš sacīja, ka joprojām gaida gala lēmumu, taču nesagaida, ka pret Džokoviču būs priviliģēta attieksme. "Es ceru, ka līdz brīdim, kad viņiem būs jārezervē lidojumi un jāierodas Melburnā, saņemšu atbildes par visiem tenisistiem, tostarp Novāku," sacīja Tailijs. "Es zinu, ka Novāks grib spēlēt. Viņam patīk Austrālija, šeit viņam bijuši lielākie panākumi."

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!