Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Tenisa integritātes vienība (TIU) par vairākiem spēļu sarunāšanas un korupcijas pārkāpumiem uz mūžu diskvalificējusi ēģiptieti Jusefu Hosamu (ATP 820.), kura vecākais brālis Karims Hosams 2018. gadā izpelnījās šādu pašu sodu, ziņo medijs BBC.

21 gadu vecais Ēģiptes sportists TIU vērtējumā laika posmā no 2015. līdz 2019. gadam 21 reizi pārkāpis korupcijas noteikumus. Vienība arī atzina, ka Hosams sadarbojies ar citiem sportistiem, lai zema līmeņa spēlēs gūtu labumu no likmju izvietošanas.

TIU uzskaitījusi, ka Hosams ir vainojams astoņos spēļu sarunāšanas gadījumos, sešos gadījumos sekmējis likmju veikšanu, kā arī divreiz lūdzis citiem sportistiem nespēlēt pēc labākās sirdsapziņas. Ēģiptietis arīdzan trīs gadījumos nav ziņojis par neatļautām darbībām, bet divreiz atteicies sadarboties ar TIU izmeklēšanu.

Hosams karjeras augstāko vietu ATP rangā sasniedza 2017. gada decembrī, ierindojoties 291. vietā pasaulē. Ēģiptietis karjeras laikā 12 reizes piedalījies "ITF Futures" vienspēļu turnīru finālspēlēs, deviņās no tām izcīnot uzvaru.

Sportists uz pagaidu laiku tika diskvalificēts jau pagājušā gada maijā. Savukārt viņam nupat piešķirtā diskvalifikācija liedz piedalīties vai apmeklēt jebkādu sankcionētu tenisa turnīru.

Hosama vecākais brālis Karims Hosams, kurš savulaik ATP rangā sasniedzis 337. vietu, 2018. gadā tika diskvalificēts uz mūžu par spēļu sarunāšanu, likmju izvietošanu un iekšējās informācijas ļaunprātīgu izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!