Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas labākais tenisists Ernests Gubis pēdējo mēnešu laikā vairakkārt apsvēris iespēju pielikt punktu profesionālajai karjerai, intervijā britu laikrakstam "The Independent" atzinies sportists.

"Pēdējo pāris mēnešu laikā daudz esmu domājis par iespēju beigt karjeru. No vienas puses, profesionāla tenisista karjera man nepatīk. Man nepatīk ceļošana, izrādītā uzmanība un spiediens. Bet no otras puses - ko gan citu es darītu?" retorisku jautājumu uzdod Gulbis, kurš jaunākajā ATP pasaules rangā ieņem 31.pozīciju. "Man ir 22 gadi. Vai es ietu augstskolā, vai es paliktu mājās un neko nedarītu, vai es meklētu jaunas iespējas, kā pelnīt naudu, vai varbūt dzīvotu uz vecāku rēķina? Tāpēc esmu izlēmis turpināt spēlēt tenisu. Sacensības man joprojām sagādā baudu."

"Es vēlos stāvēt uz savām kājām, nevēlos būt no kāda atkarīgs. Ja es rādu savu labāko spēli, varu uzvarēt jebkuru. Tas nenozīmē, ka esmu pašpārliecināts, drīzāk reālistisks. Daudziem nepatīk pret mani spēlēt, jo man ir laba serve, piekopju agresīvu spēli un neļauju pretiniekam ieiet ritmā. Ja neesmu savā labākajā formā, zaudēju gandrīz jebkuram," ar humoru piebilda Gulbis.

Runājot par profesionālā tenisista ikdienu, Gulbis atzina, ka viņam nepatīk rutīnas pārbagātie treniņi.

"Treniņos man patīk pati spēle, taču ikdienas vingrinājumi un svaru zāle - tas gan nē," citēts Gulbis. "Man patīk skriet, taču ilglaicīgi trenēties vienādi augstā līmenī es sevi piespiest nevaru. Ar mani viss ir kā pa kalniem, neprotu būt nemainīgs. Ja sāku uzvarēt, viss ir kārtībā un jūtos pārliecināts. Ja spēlēju slikti, lielākās grūtības sagādā atgriešanās uz uzvaru takas."

Vēl Gulbis izteicās, ka regulāra trenēšanās Latvijā viņam nav iespējama, jo, esot dzimtenē, viņam gandrīz katru vakaru rodas nepieciešamība ar draugiem apmeklēt dažādas izklaides vietas.

Kā ziņots, Gulbis šobrīd joprojām turpina spēlēt bez pastāvīga trenera. Latvieša līdzšinējais treneris argentīnietis Ernans Gumī viņam pašlaik nevar palīdzēt ģimenes apstākļu dēļ, un tāpat Montekarlo "Masters 1000" turnīrā Gulbim nepalīdzēja arī austrāliešu speciālists Darens Keihils. Montekarlo latvieti trenēja pazīstamais armēnis Sargiss Sargsijans, kuram šī bija pirmā trenera pieredze karjerā.

"Gumī cenšas mani izmainīt," piebilda Gulbis. "Viņš saka, ka vēl nekad nav strādājis ar man līdzīgu tenisistu, taču mēs cenšamies atrast vidusceļu."

Jau ziņots, ka Gulbis pagājušajā nedēļā startēja Montekarlo "Masters 1000" sērijas turnīrā, kurā otrajā kārtā ar 4-6, 5-7 zaudēja talantīgajam kanādietim Milošam Raoničam. Līdz ar to latvietis aizstāvēja visus pagājušajā gadā nopelnītos punktus.

Paredzams, ka nākamajā nedēļā Gulbis piedalīsies Zagrebas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur saņēmis speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Tomēr svarīgākie turnīri Gulbim sāksies pēc tam - Madrides "Masters 1000" turnīrā viņš pērn nopelnīja 180 punktus par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, bet Romas "Masters 1000" turnīrā pērn latvietis aizkļuva līdz pusfinālam, tāpēc šogad viņam tur būs jāaizstāv pat 360 ATP ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!