Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā ir uzlabojis savu situāciju par vienu pozīciju, pakāpjoties uz 80. vietu.

Arī citiem Latvijas tenisistiem minimāls kāpums - par vienu pozīciju savu situāciju rangā uzlabojuši arī Miķelis Lībietis (692. vieta) un Jānis Podžus (1080.), bet Mārtiņš Podžus un Mikus Losbergs savu pozīciju rangā ir saglabājuši, ieņemot attiecīgi 622. un 1784. vietu.

Kā ziņojām, Ernests Gulbis šo gadu iesāka ar dalību divos ATP turnīros Austrālijā - Brisbenā un Sidnejā. Ne vienā, ne otrā turnīrā Latvijas sportists neiekļuva pamatsacensībās - Brisbenā viņš apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā, bet Sidnejā zaudēja jau pirmajā.

Līderu galā līdz pat sestajai vietai izmaiņu nav - joprojām ranga galvgalī ir serbs Novāks Džokovičs, viņam seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals un Tomāšs Berdihs. Uz septīto vietu ir pacēlies japānis Kei Nišikori, uz astoto noslīdējis spānis Dāvis Ferers. TOP10 noslēdz divi francūži - Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Tsonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!