Foto: F64

Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatā oficiāli apstiprināts ievēlētais Ernests Gulbis, liecina Uzņēmumu reģistrs.

Jau vēstīts, ka LTS ārkārtas kongresā 16. septembrī Gulbis tika ievēlēts par prezidentu, balsojumā saņemot 32 no 51 balsis. Uz amatu pretendēja arī Mārcis Apsītis, tomēr netika paziņots, cik balsis saņēma viņš.

Tomēr Gulbja oficiāla apstiprināšana aizkavējās, par ko piektdien, 21. oktobrī, ziņoja portāls "Delfi". LTS tikai 5. oktobrī iesniedza dokumentus par izmaiņām valdē, un beidzot Gulbis kļuvis par organizācijas prezidentu..

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Latvijā veiktas izmaiņas Sporta likumā, kas liedz bijušajiem Valsts Drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem ieņemt vadošos amatus sporta federācijās. Tā kā līdzšinējais prezidents Juris Savickis ir bijušais VDK darbinieks, tad viņam līdz 1. oktobrim amats bija jāatstāj, tāpēc tika rīkots ārkārtas kongress. Savickis LTS vadīja kopš 1998. gada.

Pagaidām arī nav skaidrs, uz cik ilgu laiku ievēlēts Gulbis – vai tikai pagaidu amatā līdz kārtējam kongresam, vai arī jau ar jaunu četru gadu termiņu. LTS kārtējais kongress risināsies 8. novembrī, bet tā darba kārtība biedriem tiks izziņota tuvākajā laikā. LTS statūti nosaka, ka kongress biedriem jāizziņo ne vēlāk kā divas nedēļas pirms norises datuma.

Gulbis LTS biedriem prezentēja četras galvenās prioritātes, uz kurām koncentrēsies laikā, kamēr būs organizācijas vadītājs – pamati, pieejamība, popularitāte un panākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!