Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis uzskata, ka vasaras olimpiskās spēles nav tik svarīgas sacensības profesionālajā tenisā un neizrāda interesi par startēšanu šogad Rio, vēsta ārzemju mediji.

Pēc iekļūšanas Francijas atklātā tenisa turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis atgriezīsies ATP ranga TOP60, kas ļautu viņam kvalificēties startam 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, taču latviešu tenisists par šo iespēju izsakās noraidoši.

"Tas ir nedaudz tāds kā "tenisa tūrisms", vismaz no manas puses," Gulbi citē portāls "sport360.com". "Man ne pārāk patīk olimpiskās spēles, jo tajās nevar iegūt nedz ranga punktus, nedz naudas prēmijas."

"Tā ir mana izvēle, kas balstīta manās attiecībās ar Latvijas Tenisa federāciju (LTF). Es nezinu, kāda sistēma ir lielajās federācijās, bet uzskatu, ka spēlētājam no savas valsts federācijas ir jāsaņem nedaudz vairāk palīdzības karjeras laikā nekā esmu saņēmis es," saka Gulbis. "No otras puses, vienmēr ir patīkami pārstāvēt savu valsti, taču es to esmu darījis jau pietiekami daudz, visus pēdējos 10 gadus."

Sportists norāda, ka viņam pašam nācies apmaksāt ceļojuma izdevumus, kad pārstāvēja Latvijas izlasi Deivisa kausa izcīņā, bet, kad viņš LTF esot lūdzis nodrošināt "wild card" dalībai 2012. gada Londonas olimpiskajās spēles, federācija neesot par to izrādījusi interesi.

"Es negribu teikt, ka esmu savas karjeras nobeigumā, taču man atlikuši varbūt četri, pieci gadi, un šī man var būt ļoti laba sezona," norāda 27 gadus vecais tenisists. "Man ir izredzes šo gadu pabeigt ranga TOP20, un esmu nolēmis koncentrēties tam."

Ernests Gulbis nav vienīgais no pasaules vadošajiem tenisistiem, kas aicinājuši par piedalīšanos olimpiskajās spēles piešķirta ATP ranga punktus, par to izteikušies arī Džons Isners un Bernards Tomičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!