Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja ATP sērijas turnīrā, paliekot nepārspēts Delrijbīčas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā.

Finālā nepilnas pusotras stundas ilgā cīņā pret horvātu milzi Ivo Karloviču latviešu tenisists bija pārāks ar 6-2, 6-3.

Pirmajā setā Gulbis piektajā setā lauza Karloviča servi un izvirzījās vadībā ar 3-2, pēc tam uzvarēja arī nākamajos trijos geimos un līdz ar to visā setā. Arī otrajā setā Gulbis sākumā paņēma pretinieka servi, izvirzoties vadībā. Devītajā geimā, kad Gulbis bija vadībā ar 5-3, Karlovičs izrādīja sīvāku pretestību servējot. Gulbim bija dubultā "mačbumba", taču horvāts lika lietā savu "trumpi" – spēcīgo servi. Ar netveramu servi Karlovičs pēc tam atspēlēja vēl vienu "mačbumbu", taču piekto "mačbumbu" Gulbis izmantoja un pirmo reizi karjerā triumfēja ATP sērijas turnīrā.

Par uzvaru turnīrā Gulbis nopelnīja 250 punktus ATP pasaules rangā un nākamnedēļ ievērojami uzlabos savas pozīcijas pasaules rangā.

Pagājušajā gadā Gulbis šajā turnīrā piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā un ATP ranga punktus neieguva, tāpēc viņam šogad punkti nebija jāaizstāv.

Jau ziņots, ka Gulbis ATP turnīra pusfinālā bija iekļuvis otro nedēļu pēc kārtas. Tomēr pagājušajā nedēļā Memfisas "ATP World Tour 500" sērijas turnīrs bija prestižākas kategorijas. Iepriekš latvietis tikai reizi bija iekļuvis ATP turnīra pusfinālā, paveicot to savā pašā pirmajā turnīrā 2006.gadā Sanktpēterburgā.

Pirmo finālu viņš ir sasniedzis savā 66. ATP turnīrā. Iepriekš gan Gulbis uzvarējis divos ATP kategorijas dubultspēļu turnīros.

ATP pasaules rangā Gulbis patlaban ieņem 72.vietu. Pēc sekmīgā starta Memfisas turnīrā latvietis rangā pakāpās par 27 vietām.

Savukārt Karlovičs patlaban ATP rangā atrodas 33.pozīcijā.

Iepriekš abi tenisisti savā starpā nebija tikušies.

Atgādinām, ka Delrejbīčas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5) pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo amerikāni Raienu Herisonu, pēc tam ar 6-1, 6-4 pārspēja sev ļoti neērto pretinieku Teimurazu Gabašvili no Krievijas, kuram iepriekš bija zaudējis visās četrās abu sportistu savstarpējās tikšanās reizēs, bet ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja argentīnieti Leonardo Maijeru.

Pusfināla mačā latvietis ar rezultātu 6-4, 6-4 pārspēja somu Jarko Nieminenu, iekļūstot savā pirmajā ATP turnīrā karjerā. Šī spēle pie rezultāta 6-4, 5-4 uz trijām stundām un četrām minūtēm tika pārtraukta lietus dēļ, tomēr pēc spēles atsākšanās Gulbis uzvarēja geimu pie savas serves, svinot panākumu mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!