Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis otrdien piedzīvoja zaudējumu vienspēļu finālā ārpus Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) aprites esošā turnīrā "Lotto Elite Pro Tennis Challenge".

Vienspēļu sacensībās Gulbis, kurš pasaules rangā ieņem 193.vietu, finālā ar 3-4 (3:7), 0-4 piekāpās Indijas tenisistam Mukundam Sasikumaram (ATP 321.).

Sacensību pusfinālā Gulbis pāris stundas iepriekš ar 4-2, 4-3 (7:0) apspēlēja Indijas trešo raketi Ramkumaru Ramanatanu (ATP 205.).

Pēc Gulbja uzvarēta pirmā seta otro ar savu servi sāka indietis, abiem spēlētājiem uzvarot savas serves geimus. Tādēļ seta uzvarētājs tika noteikts taibreikā. Tajā punktus izspēlēs guva vien Gulbis, iekļūstot finālā, kas notika pulksten 20.00 pēc Latvijas laika.

Gulbis grupu turnīrā, kas sākās pirmdien, ar 4-1, 4-3 pārspēja Kirenpalu Panu no Jaunzēlandes, kurš rangā ieņem dalītu 1385.vietu, un ar 4-0, 4-1 pieveica amerikāni Čadu Kiselu (ATP 1332.).

Pusfinālā no šīs grupas iekļuva arī Mukunds Sasikumars, kurš pirmdien pieveica Kiselu ar 4-0, 3-4, 10:3 un otrdien uzvarēja Panu ar 4-1, 4-2.

Savstarpējo cīņu abi pusfinālisti nespēja aizvadīt lietus dēļ, un Gulbis pirmo vietu ieņēma labākas gūto un zaudēto punktu attiecības dēļ.

Savukārt vēl vienā spēlē Panu ar 4-1, 4-2 pārspēja Kiselu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!