Foto: AP/Scanpix/LETA

Sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - otro kārtu otrdien sasniedza vienas no favorītēm, rumāniete Simona Halepa un spāniete Garvinje Mugurusa.

Pasaules pirmā rakete Halepa savā pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja vien 17 gadus veco austrālieti Destinī Aiovu, kura dalībai savās mājās notiekošajā turnīrā saņēma rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb "wild card".

Tiesa, Halepa šajā mačā neiztika bez pārdzīvojumiem, jo pirmajā setā viņa atspēlējās no 2-5, turklāt Aiova bija ieguvusi arī setbumbu. Savukārt pati Austrālijas jaunā tenisiste pirmajā setā saskārās ar veselības problēmām, jo viņai bija grūtības ar elpošanu, kā rezultātā tika mērīts asinsspiediens un pulss.

Savukārt otrajā setā jau pati Halepa iedzīvojās veselības problēmās, jo viņa izgrieza potīti. Tomēr pēc mediķu iejaukšanās viņa spēja maču turpināt un iekļūt otrajā kārtā.

"Sajutu lielas sāpes, bet man vēl nav bijis laiks tās pārbaudīt. Šobrīd sajūtas nav pārāk labas," pēc mača teica Halepa.

Zīmīgi, ka Halepa jau iepriekšējos divos Austrālijas atklātajos čempionātos bija piedzīvojusi zaudējumus pirmajā kārtā.

Otrajā kārtā iekļuvusi arī ar trešo numuru izliktā Mugurusa, kura nepilnas pusotras stundas laikā ar 6-4, 6-3 pārspēja citu "wild card" saņēmušo tenisisti Žesiku Ponšē no Francijas.

Pirms Austrālijas atklātā čempionāta Mugurusa bija iedzīvojusies kājas savainojumā un pret Ponšē viņai bija pamatīgi apsaitēts labās kājas augšstilbs, kas nedaudz ierobežoja viņas kustības, tomēr kopumā spāniete spēja tikt galā un gūt uzvaru.

"Šis nebija viegls mačs. Pirms tam par Ponšē vispār neko nebiju dzirdējusi, bet skaidrs, ka viņa ir ļoti talantīga," par savu pretinieci, kura pasaules rangā atrodas vien 256.vietā, teica Mugurusa.

Kājas augšstilba savainojuma dēļ Mugurusa pagājušajā nedēļā izstājās no Sidnejas WTA "Premier" turnīra, turklāt pirms tam krampju dēļ viņa nevarēja turpināt dalību arī sacensībās Brisbenā.

Pērn Mugurusa aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

Nākamajā kārtā iekļuvusi arī pērn uz neilgu laiku pasaules ranga līderes godu ieņēmusī čehiete Karolīna Plīškova. Ar sesto numuru izliktā tenisiste pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-4 apspēlēja Veroniku Sepedi Roigu no Paragvajas, kura pasaules rangā atrodama 80.pozīcijā.

Zīmīgi, ka pirms šī turnīra Plīškova paziņoja, ka par katru eisu, ko viņa veiks Austrālijas atklātajā čempionātā, čehiete ziedos 100 dolārus bērnu labdarībai. Otrdien viņa veica septiņas neatvairāmas serves.

Veiksmīgi Austrālijas atklātais čempionāts sācies arī ar astoto numuru izliktajai Francijas tenisistei Karolīnei Garsijai, kura pirmās kārtas cīņa ar 7-5, 6-3 pārspēja vācieti Karīnu Vitheftu.

Pašlaik 24 gadus vecajai Garsijai iepriekšējā bija izlaušanās sezona, jo viņa ieguva divus WTA titulus, turklāt pirmo reizi karjerā kvalificējās arī sezonas noslēguma turnīram.

Tiesa, šī gada pirmajā turnīrā Brisbenā francūziete bija spiesta izstāties muguras sāpju dēļ, tomēr Austrālijas atklātā čempionāta pirmās kārtas mačā viņai nekādas veselības likstas netraucēja.

Otro kārtu sasniegusi arī Lielbritānijas cerība Johanna Konta, kura sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā izlikta ar devīto numuru. Viņa ar 6-3, 6-1 pārliecinoši pieveica amerikānieti Medisonu Brenglu, kura kļuvusi nu jau par kārtējo ASV tenisisti, kam Austrālijas atklātais čempionāts noslēdzies pirmajā kārtā.

Otrdien otro kārtu sasniedza arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā ar 3-6, 6-3, 6-2 uzvarēja ASV pārstāvi Varvaru Ļepčenko.

Nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kura savā pirmās kārtas cīņā ar 6-1, 6-4 sagrāva pasaules 47.raketi Tatjanu Mariju no Vācijas.

Ja Sevastova tiks galā ar Šarapovu, viņai trešajā kārtā var pretī stāties cita bijusī pasaules ranga līdere Angelika Kerbere no Vācijas, kura otrdien pirmās kārtas cīņā ar 6-0, 6-4 pārspēja tautieti Annu Leinu Frīdsmani.

Pirmdien otro kārtu sasniedza arī Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Jeļena Ostapenko, kura 6-1, 6-4 uzvarēja pieredzējušo itālieti Frančesku Skjavoni. Viņas nākamā pretiniece būs pasaules ranga 84.vietas īpašniece ķīniete Jinjina Duaņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!