Foto: SIPA/Scanpix/LETA
Federāciju kausa Pasaules otrās grupas pirmās kārtas spēles starp Latvijas un Slovākijas sieviešu tenisa izlasēm tiks uzsāktas sestdien, savā starpā tiekoties Jeļenai Ostapenko un Viktorijai Kužmovai.

Ostapenko un Kužmova spēli "Arēnā Rīga" uzsāks pulksten 15, bet pēc tam kortā sacentīsies Anastasija Sevastova un Anna Karolīna Šmiedlova. Svētdien tenisistes ar savām pretiniecēm mainīsies, izspēlējot trešo un ceturto vienspēli. Pulksten 13 paredzēts tikties Sevastovai un Kužmovai.

Ostapenko WTA rangā šobrīd ieņem 22. vietu, bet Kužmova atrodama 46. vietā. Viņas savā starpā spēkojušās junioru turnīros, bet profesionālajā tenisā nav tikušās.

Tikmēr Sevastova, šī brīža Latvijas pirmā rakete, rangā ieņem 12. vietu, kamēr viņas pretiniece Šmiedlova rangā atrodas 61. vietā. Viņas WTA tūrē savā starpā spēkojušās divas reizes, abās uzvarot Sevastovai.

Visbeidzot svētdien paredzēts arī dubultspēļu mačs Ostapenko/Sevastova pret Kužmovu/Rebeku Šramkovu, kura norisi gan var ietekmēt tobrīd sērijā esošais rezultāts.

Turnīra reglamentā paredzēts, ka komandas kapteinis var mainīt dubultspēļu pāri, ja par šādām izmaiņām ir informējis tiesnesi vismaz 15 minūtes pirms iepriekšējā vienspēļu mača beigām.

Latvijas izlasi Federāciju kausa mačā pārstāvēs arī Diāna Marcinkēviča (279. vieta WTA rangā), Daniela Vismane (645.) un Patrīcija Špaka, kura rangā gan neatrodas. Izlases kapteinis ir bijušais tenisists Adrians Žguns.

Savukārt Slovākijas izlasei ceturtdien vakarā palīgā ieradusies Tereza Mihālikova (360.).

Veselības problēmu dēļ Slovākijai nepalīdzēs tās līdere Dominika Cibulkova, kura rangā atrodama 30. vietā, kā arī Magdalēna Ribārikova, kura ir planētas 69. numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!