Foto: DELFI
Federāciju kausa izcīņas pārspēles par vietu pasaules grupā starp Latviju un Vāciju piektdien turpinājās ar Diānas Marcinkevičas zaudējumu nepilnu divu stundu ilgā cīņā Jūlijai Gērgesai - 4-6, 6-4, 1-6.

Līdz ar to Latvijas izlase pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā duelī līdz trim uzvarām nonākusi iedzinējos ar rezultātu 0-2. Iepriekš zaudējumu piedzīvoja Jeļena Ostapenko, kura piekāpās Andrea Petkovičai.

Marcinkeviča līdz ar spēles pirmajiem geimiem izrādīja sīvu pretestību pasaules ranga 17. raketei Gērgesai, un viņa atspēlēja breika deficītu panākot rezultātu 2-2. Vāciete pēc mirkļa vēlreiz lauza servi un šoreiz vadību mačā nostiprināja. Atspēlēties Latvijas tenisistei neizdevās. Otrajā setā Marcinkeviča izvirzījās vadībā ar 3-0, bet nākamos četrus geimus uzvarēja Gērgesa. Tas Marcinkeviču nenobiedēja, viņa veiksmīgi turpināja cīņu un uzvarēja otro setu ar 6-4.

Trešajā setā Gērgesa tomēr spēja apliecināt savu favorītes statusu, uzvarot ar 6-1.

Sestdien Marcinkeviča un Ostapenko mainīsies ar pretiniecēm. Lai uzvarētu cīņu pret Vāciju, Latvijas izlasei piektdien jāuzvar abas vienspēles un dubultspēle.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!