Foto: EPA/LETA
Ar lielām grūtībām Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešajā kārtā trešdien iekļuva izcilais šveicietis Rodžers Federers, kurš vairāk nekā trīs stundu ilgā cīņā ar 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 pieveica francūzi Žilu Simonu.

Pēc stundas laikā uzvarētajiem pirmajiem diviem setiem Federers pamanījās zaudēt nākamos divus setus. Izšķirošā seta vidū Federers lauza Simona servi un aizraujošā cīņā spēja nosargāt uzvaru.

Tagad trešajā kārtā Federers tiksies ar beļģi Ksavjē Malisu, kurš negaidīti viegli ar 6-4, 6-0, 6-1 pieveica turnīra 25.numuru Alvertu Montanjesu.

Panervozēt otrās kārtas spēlē nācās arī Novākam Džokovičam, kurš ar 7-5, 6-7 (8:10), 6-0, 6-2 pārspēja horvātu Ivanu Dodigu. Pirmos divus setus tenisisti spēlēja vairāk nekā divas stundas, bet pēdējos divos setos Džokovičam bija vajadzīgs nedaudz vairāk par stundu, lai salauztu horvāta pretestību.

No "Australian Open" trešdien izstājās ar 16.numuru izliktais Mārdijs Fišs, kurš ar 6-1, 3-6, 3-6, 3-6 zaudēja spānim Tomijam Rovredo. Tāpat otro kārtu nepārvarēja 26.numurus Huans Monako, kurš ar 4-6, 4-6, 6-3, 2-6 zaudēja Nīderlandes tenisistam Robinam Hāsem.

Tikmēr cīņas Melburnas tenisa kortos turpina un uzvaras trešdien svinēja izsētie tenisisti Endijs Rodiks, Fernando Verdasko, Tomašs Berdihs, Gēls Monfīls, Ivas Ļubičičs, Stānislass Vavrinka, Nikolass Almagro, Rišārs Gaskē un Viktors Troickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!