Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais Šveices tenisists Rodžers Federers pagaidām joprojām nevar trenēties, tomēr cer, ka būs spējīgs piedalīties šajā nedēļas nogalē gaidāmajā Deivisa kausa finālā ar Franciju.

"Pagaidām man vēl nav pietiekami labi, lai trenētos un es vēlētos, lai progress būtu ātrāks," preses konferencē Lillē otrdien atzina Federers. "Pašlaik ir nedaudz labāk nekā sestdien, svētdien un pirmdien, tāpēc esmu cerību pilns."

Federers traumu guva sestdien, kad vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra "ATP World Tour Finals" pusfināla cīņā pret savu tautieti Stanu Vavrinku atspēlēja četras mačbumbas un bija pārāks ar 4-6, 7-5, 7-6 (8:6). Savainojuma dēļ Federers atsauca dalību no svētdien paredzētā fināla, kas titulu deva serbam Novākam Džokovičam.

Spēlējot ATP ranga vicelīderim Federeram un ceturtajā vietā esošajam Vavrinkam Šveice Deivisa kausa finālā būtu izteikta favorīte, bet pārējie tās tenisisti pasaules rangā ir ievērojami zemāk - Marko Čudinelli atrodams 212.vietā, bet Mihaels Lammers atrodams vien 508.pozīcijā.

Tikmēr visi četri Francijas izlases spēlētāji - Žo Vilfrīds Tsonga, Gaels Monfiss, Žiljēns Beneto un Rišārs Gaskē - pašlaik ir starp 27 labākajiem pasaules rangā, bet neviens no viņiem nebija kvalificējies sezonas noslēguma turnīram.

Šveice līdz šim vienīgo reizi Deivisa kausa finālā spēlējusi 1992.gadā, kad ar 1-3 piekāpās ASV, ko pārstāvēja leģendārie Andrē Agasi, Pīts Samprass, Džims Kurjē un Džons Makinrojs.

Savukārt Francija iepriekšējo reizi Deivisa kausa finālā spēlēja pirms četriem gadiem, bet turnīrā kopumā triumfējusi deviņas reizes, līdz šim pēdējo titulu iegūstot 2001.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!