16.uzvaru "Grand Slam" turnīros svētdien izcīnīja izcilais šveiciešu tenisists Rodžers Federers, kurš Melburnā ceturto reizi karjerā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Finālā pasaules pirmā rakete nedaudz vairāk kā divarpus ilgā cīņā ar 6-3, 6-4, 7-6 (13:11) pieveica skotu Endiju Mareju.

Finālā sīvākā cīņa izvērtās trešajā setā, kad Marejs izvirzījās vadībā ar rezultātu 5-2, tomēr uzvaru nespēja noturēt. Arī taibreikā Marejam bija piecas setbumbas, bet nevienu no tām viņš neizmantoja, bet Federers uzvarēja ar trešo mačbumbu.

Šveicietis, kurš ir "Grand Slam" turnīru visu laiku uzvarām bagātākais tenisists, vēl sešas reizes ir uzvarējis Vimbldonas čempionātā, piecreiz – "US Open" un reizi arī "French open".

Visa šī gada "Australian Open" turnīra gaitā Federers zaudēja tikai divos setos.

"Pēdējo divu nedēļu laikā es parādīju vienu no saviem labākajiem sniegumiem karjerā. Ir īpaši uzvarēt savu pirmo "Grand Slam" titulu jau esot tēvam," pēc mača uzsvēra Federers, atzīstot, ka arī Marejs rādīja labu sniegumu. "Endij, Tu aizvadīji neticamu turnīru. Tu esi ļoti labs tenisists, tāpēc nešaubies, ka uzvarēsi "Grand Slam" turnīrā."

Savukārt Marejs pirms šī gada turnīrā nebija ticis tālāk par ceturto kārtu. Ar piekto numuru izliktais tenisists līdz šim finālā bija spēlējis tikai 2008.gada ASV atklātajā čempionātā. Arī toreiz viņš piekāpās tieši Federeram. Lielbritānijas tenisisti "Grand Slam" turnīros nav uzvarējuši jau 74 gadus.

"No mājām saņēmu lielu atbalstu, tāpēc man ir skumji, ka neuzvarēju," Marejs teica emocionālā runā pēc spēles.

"Es varu raudāt kā Rodžers, bet žēl tikai, ka nevaru spēlēt kā viņš," jokoja skots. "Viņš šodien bija daudz labāks. Tomēr es izbaudīju katru spēles minūti un ceru, ka kādreiz arī šeit triumfēšu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!