Foto: EPA/LETA
Pārliecinošu uzvaru Austrālijas atklātā tenisa čempionāta trešās kārtas spēlē piektdien izcīnīja četrkārtējais turnīra čempions Rodžers Federers no Šveices, kurš ar 6-3, 6-3, 6-1 uzvarēja Beļģijas pārstāvi Ksavjē Malisu.

Pēc šīs uzvaras, kas Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ietvaros viņam bija jau 57.savā karjerā, Federers ir kļuvis par prestižā turnīra uzvarām bagātāko tenisistu, apsteidzot leģendāro Stefanu Edbergu no Zviedrijas.

"Ir jauki kļūt par rekordistu, taču Edbergs bija un paliks mans elks," pēc uzvaras izteicās Federers.

Kā ziņots, turnīra otrajā kārtā ar otro numuru izliktajām tenisistam nācās krietni vien pacīnīties par iespēju pārrakstīt sacensību vēsturi, kad viņš smagā piecu setu cīņā ar ar 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 pieveica francūzi Žilu Simonu.

Turnīra astotdaļfinālā Federers mērosies spēkiem ar Tomiju Rovredo no Spānijas, kurš piektdien ar 5-7, 6-2, 6-4, 6-2 tika galā ar ukraiņa Serhija Stahovska pretestību.

Vēl piektdien vietu nākamajā kārtā nodrošināja ar sesto numuru izliktais čehs Tomašs Berdihs un ar devīto numuru izliktais spānis Fernando Verdasko, kurus tagad gaida savstarpēja spēle turnīra astotdaļfinālā.

Trešās kārtas mačos Berdihs ar 6-2, 7-6 (7:3), 6-2 uzvarēja Rišāru Gaskē no Francijas, kurš turnīrā izlikts ar 28.numuru, bet Verdasko ar 6-2, 6-4, 6-3 pārliecinoši apspēlēja Japānas pārstāvi Kei Nišikori.

Viegli nākamajā kārtā iekļuva ar trešo numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs, kura pretinieks un tautietis Viktors Troickis pēc zaudēta pirmā seta (2-6) no turpmākas cīņas atteicās.

Astotdaļfinālā Džokoviču gaida spēkošanās ar Nikolas Almagro no Spānijas, kurš turnīrā izlikts ar 14.numuru. Piektdien spānis tika galā ar turnīra 17.raketi Ivanu Ļubičiču no Horvātijas, tiekot pie uzvaras ar 6-4, 7-6 (10:8), 6-3.

Visbeidzot, astotdaļfinālā savā starpā tiksies arī ar astoto numuru izliktais ASV sportists Endijs Rodiks un sacensību 19.rakete Staņislass Vavrinka no Šveices. Piektdien Rodiks ar 2-6, 7-6 (7:2), 6-2, 6-2 uzvarēja Robinu Hāsu no Nīderlandes, bet Vavrinka ar 7-6 (7:4), 6-2, 6-3 negaidīti pārliecinoši apspēlēja Francijas pārstāvi Gaelu Monfisu, kurš turnīrā izlikts ar 12.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!