Foto: Reuters/Scanpix

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers ceturtdien izcīnīja uzvaru Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra astotdaļfinālā, nonākdams uzvaras attālumā no atgriešanās planētas pirmās raketes godā.

ATP ranga otrais numurs Federers ar rezultātu 7-6 (10:8), 7-5 pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu, kurš reitingā atrodams 36.pozīcijā.

Iepriekšējo reizi ranga līderpozīcijā Federers bija 2012.gada oktobra beigās.

Viņš no 2004.gada februāra līdz 2008.gada augustam ATP ranga līderpozīcijā pavadīja 237 nedēļas, kas ir rekords. Planētas pirmās raketes godā viņš kopumā pavadījis 302 nedēļas, kas arī ir nepārspēts rekords.

Šobrīd planētas pirmās raketes godā ir spānis Rafaels Nadals, kurš patlaban dziedē augšstilba traumu un kortā plāno atgriezties aiznākamnedēļ gaidāmajā Akapulko "ATP World Tur 500" sērijas turnīrā.

Federera pretinieks ceturtdaļfinālā noskaidrosies divu nīderlandiešu Robina Hāses (ATP 42.) un Tallona Grīkspūra (ATP 259.) duelī. Grīkspūrs šī turnīra pirmajā kārtā uzvarēja ranga 13.numuru un Federera tautieti Stanu Vavrinku.

Pašlaik 36 gadus vecais Federers janvārī triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, iegūstot savu 20."Grand Slam" titulu karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!