Foto: Reuters/Scanpix

ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" pagājušās sezonas finālistu duelī otrdien slavenais šveicietis Rodžers Federers ar 7-5, 6-2 apspēlēja šī gada pasaules labāko tenisistu Novāku Džokoviču no Serbijas.

Līdz ar to Džokovičs pārtrauca 23 spēļu uzvaru sēriju, bet Federers priekšlaicīgi garantējis vietu sacensību pusfinālā.

Pirmais sets mačā ritēja ļoti līdzīgā cīņā. Federers ieguva vienu breikbumbu pirmajā geimā, tomēr turpinājumā laukumā ilgstoši dominēja servētāji. Tomēr brīdī, kad jau likās, ka seta uzvarētājs tiks noskaidrots taibreikā, 12.geimā ar otro setbumbu Federeram izdevās salauzt pretinieku un svinēt panākumu ar 7-5.

Otrais sets iesākās ar negaidīti graujošu šī brīža pasaules trešās raketes Federera pārsvaru un šveicietis droši uzvarēja pirmajos divos geimos. Kaut Džokovičs atguvās un panāca neizšķirtu 2-2, sestajā geimā Federers vēlreiz lauza pretinieka servi un noveda maču līdz uzvarai.

Šis Džokovičam bija pirmais zaudējums kopš augusta, kad viņš Sinsinati "Masters 1000" turnīra finālā piekāpās tieši leģendārajam Federeram. Džokovičs šajā sezonā 85 spēlēs guvis 79 uzvaras, bet pusi no šiem sešiem zaudējumiem viņam sagādājis šveicietis. Sezonas pirmajā turnīrā viņš apstājās ceturtdaļfinālā, bet visos pārējos ir spējis sasniegt finālu. Tāpat Džokovičs bija guvis 16 uzvaras pēc kārtas tieši sezonas noslēguma turnīrā.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Visvairāk reižu ATP sezonas noslēguma turnīros triumfējis Federers, kura rēķinā ir seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Kā ziņots, vēl vienā mačā otrdien Japānas tenisists Kei Nišikori ar rezultātu 7-5, 3-6,6-3 uzveica čehu Tomāšu Berdihu.

Pēc uzvarēta pirmā seta Nišikori otrā seta pirmajā geimā lauza Berdiha servi, tomēr tajā pārsvaru nespēja noturēt. Tenisistiem uzvarētāju nācās noskaidrot trešajā setā, kurā Nišikori pretinieku nobreikoja astotajā geimā un noveda maču līdz uzvarai.

Līdz ar to pēc divām A grupas kārtām Federers ar divām uzvarām jau garantējis vietu pusfinālā. Pa vienam panākumam ir Džokovičam un Nišikori, bet Berdihs cietis divas neveiksmes.

Pirmajās B grupas cīņās sacensību otrā rakete mājinieks Endijs Marejs pirmdien pusotru stundu ilgā cīņā ar 6-4, 6-4 pārspēja spāni Davidu Ferreru, kuram turnīrā ir septītais numurs, bet pasaules ranga piektais numurs Rafaels Nadals no Spānijas ar 6-3, 6-2 uzveica ceturtajā vietā esošo šveicieti Stanu Vavrinku.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!