Foto: AFP/Scanpix

Šveices tenisists Rodžers Federers piektdien pārvarēja Francijas atklātā čempionāta vīriešu vienspēļu sacensību trešo kārtu.

Aizvadītajā mačā ATP pasaules ranga trešās vietas īpašnieks Federers ar 6-3, 4-6, 6-2, 7-5 uzvarēja francūzi Nikolā Maī.

Šī Federeram bija 235.uzvara "Grand Slam" turnīru spēlēs. Jau pirms šī mača viņš bija labojis amerikāņa Džimija Konorsa rekordu šajā rādītājā.

Šveicietis, kurš karjeras laikā uzvarējis 16 "Grand Slam" turnīros, augstākās raudzes sacensībās cietis tikai 35 zaudējumus.

Tāpat jāizceļ, ka Federers pašlaik piedalās 50."Grand Slam" turnīrā pēc kārtas.

Ja Federeram izdosies aizkļūt līdz pusfinālam, tad tajā viņam iespējama tikšanās ar pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš līdz šim vēl ne reizi nav spējis iekļūt Francijas atklātā čempionāta finālā.

Par vietu ceturtdaļfinālā šveicietis spēkosies ar beļģi Deividu Gofinu, kurš piektdien kļuva par pirmo kvalifikācijas sacensību "laimīgo zaudētāju" turnīra vēsturē, kurš ticis līdz ceturtajai kārtai.

Citās spēlēs piektdien ceturto kārtu sasniedza arī ar piekto numuru izliktais mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga, kurš ar 7-5, 6-4, 6-4 uzvarēja itāli Fabio Fonīni, un turnīra septītā rakete Tomašs Berdihs no Čehijas, kurš ar 6-4, 3-6, 6-7 (4:7), 6-4, 6-4 smagā cīņā pārspēja ar 31.numuru izlikto DĀR pārstāvi Kevinu Andersonu.

Vēl pie vietas ceturtajā kārtā tika ar devīto numuru izliktais argentīnietes Huans Martins del Potro, kurš ar 6-3, 7-6 (9:7), 6-1 pārspēja sacensību 21.raketi Marinu Čiliču no Horvātijas.

Savukārt zaudējumus piedzīvoja ar 11.numuru izliktais mājinieks Žils Simons, kurš ar 5-7, 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 3-6, 2-6 zaudēja turnīra 18.raketei Staņislasam Vavrinkam no Šveices, un ar 14.numuru izliktais spānis Fernando Verdasko, kurš ar 5-7, 6-3, 3-6, 6-4, 2-6 atzina ar 22.numuru izliktā itāļa Andreasa Sepi pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!