Tenisa leģenda Rodžers Federers svētdien, 6. jūnijā, paziņoja par izstāšanos no Francijas atklātā čempionāta, lai koncentrētos, iespējams, vienam no saviem pēdējiem startiem Vimbldonas čempionātā.

Federers sestdienas vakarā "French Open" trešās kārtas spēlē vairāk nekā trīs ar pusi stundu ilgā cīņā ar 7-6 (7:5), 6-7 (3:7), 7-6 (7:4), 7-5 pieveica vācieti Dominiku Kepferu. Nākamajā kārtā šveicietim pirmdien bija plānota spēle pret itāli Mateo Beretīni, kurš tagad bez cīņas iekļuvis ceturtdaļfinālā.

Federers un Kepfers spēli noslēdza ap pulksten 1 pēc Parīzes laika. Pēc spēles Federers pieļāva, ka varētu izstāties no turnīra, jo vēlās spēles atstāj lielāku slodzi un sekas uz viņa fizisko stāvokli. Tagad Federers apstiprinājis, ka neturpinās "French Open".

"Pēc apspriedes ar savu komandu esmu nolēmis izstāties no "Roland Garros". Pēc divām ceļgala operācijām un pēc gada ilgas rehabilitācijas ir svarīgi ieklausīties ķermenī un jābūt pārliecinātam, vai savu atgūšanos pārāk nesasteidzu. Esmu priecīgs, ka aizvadīju trīs spēles. Nekas nespēj aizstāt tās sajūtas, kad atgriezies kortā," paziņojumā norāda Federers.


Federers, kuram 8. augustā apritēs 40 gadi, karjeras laikā 20 reizes triumfējis "Grand Slam" turnīros, un kopā ar Rafaelu Nadalu ir "Grand Slam" tituliem bagātākie tenisisti. Astoņas reizes Federers triumfējis prestižajā Vimbldonas čempionātā, kas nevienam tenisistam vēsturē nav izdevies.

2021. gada Vimbldonas čempionāts sāksies divas nedēļas pēc "French Open" - 28. jūnijā, un ilgs līdz 11. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!