Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viens no pasaules labākajiem tenisistiem Rodžers Federers piedāvā apvienot Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP) un Sieviešu tenisa asociāciju, lai teniss no koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 krīzes atgrieztos vēl spēcīgāks.

"Vai esmu vienīgais, kurš domā, ka šis ir laiks, kad vīriešu un sieviešu teniss tiktu apvienotā vienā organizācijā?" sava sociālā tīkla "Twitter" profilā jautāja Federers. "Es nerunāju par apvienošanu spēlē kortā, bet apvienot divas organizācijas (ATP un WTA), kas pārrauga vīriešu un sieviešu profesionālās tūres.""

Federaram uz jautājumu atbildēja divkārtējā "Grand Slam" turnīru čempione un WTA ranga otrā rakete Simona Halepa no Rumānijas, un viņa atzina, ka arī ir par to domājusi. Federers, atbildot uz līdzjutēju jautājumiem, pamatoja, kāpēc viņš uzskata, ka abas organizācijas jāapvieno.

"Līdzjutējiem tas ir mulsinoši, jo ir dažādas ranga sistēmas, dažādi logo, dažādas mājaslapas, dažādas turnīru kategorijas. Tam (apvienošanai) vajadzēja notikt jau sen, bet šis ir īstais laiks. Tagad ir grūti visiem sporta veidiem. Mēs varam no krīzes iznākt ar divām vājām organizācijām vai arī ar vienu spēcīgu," pauda Federers.

ATP dibināta 1972. gadā, bet WTA radīta gadu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!