Foto: EPA/LETA
ATP pasaules tenisa ranga vicelīderis šveicietis Rodžers Federers otrdien labdarības spēlē ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-3 pieveica ATP ranga līderi spāni Rafaelu Nadalu.

Šī bija pirmā no divām labdarības spēlēm, kurās visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti nabadzīgajām Āfrikas valstīm.

Otrais šāds mačs notiks trešdien Nadala dzimtenē Spānijā.

Pirmo spēli Federera dzimtenē Šveicē kopumā noraudzījās 10 500 cilvēku, kuru vidū bija arī šī gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Sebastjans Fetels, kā arī pazīstamie kalnu slēpotāji Lindsija Vona un Didjē Kušs.

Zīmīgi, ka visas biļetes uz Federera cīņu ar Nadalu tika izpārdotas dažu minūšu laikā.

"Mēs abi saprotam, ka esam ļoti priviliģētā stāvoklī, jo mums dzīvē ir viss, ko vien varam vēlēties. Un mazākais, ko mēs varam darīt - palīdzēt cilvēkiem, kuriem ir grūti," pēc otrdienas mača izteicās Nadals.

Federers ar šīm abām labdarības spēlēm kopumā plāno iegūt apmēram vienu miljonu ASV dolāru (534 000 latu), lai ar iegūtajiem līdzekļiem atbalstītu projektus Āfrikas bērnu izglītībā un sportā.

"Jums uz viņiem jāskatās ilgtermiņā," teica Federers. "Ja tu vari palīdzēt 1500 bērniem iet skolā, tas ir lieliski, taču jādomā arī par to, kā viņi tiks līdz skolai, ko ēdīs skolā un vai skolā ir tualetes. Tieši par šīm lietām mēs arī parūpēsimies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!