Foto: AP/Scanpix/LETA

Šveices tenisa zvaigzne Rodžers Federers trešdien atguvās pēc zaudējuma Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla spēles pirmajā setā un ar 4-6, 6-1, 6-4, 6-4 pārspēja Japānas tenisistu Kei Nišikori, iekļūstot turnīra pusfinālā.

Nišikori sagrāba spēles grožus jau no tās pirmā geima, laužot Federera servi un noturot pārsvaru mačā, lai pirmajā setā uzvarētu 6-4.

Tomēr trešajā vietā rangā esošais šveicietis vairs šādu vājuma brīdi nepieļāva. Bijusī ilggadējā pirmā rakete uzvarēja pirmos sešus otrā seta geimus, diezgan pārliecinoši tajā gūstot pārsvaru 6-1.

Iespējams, atbildīgākais brīdis pienāca spēles trešajā setā, kad pie rezultāta 3-3 servēja Nišikori. Septītajā pozīcijā rangā esošais japānis atspēlēja divas breikbumbas, bet tad tenisisti pailgi iestrēga pie rezultāta 40:40, abiem esot pa divām iespējām uzvarēt geimu. Spēcīgāks tomēr izrādījās Federers, kurš spēja lauzt Nišikori servi un arī sev par labu noslēgt setu.

Ceturtajā setā 37 gadus vecais tenisists arīdzan nezaudēja nevienu serves geimu un tādējādi spēja izcīnīt savu 100. uzvaru Vimbldonas turnīros. Federers kļuvis par pirmo tenisistu, kurš to paveicis vīriešu vienspēlēs. Šveicietis arī 13. reizi karjerā sasniedzis čempionāta pusfinālu.

"Tas bija grūti. Spēles sākums bija brutāls. Kei spēli uzsāka, atsitot serves ar netveramiem sitieniem. Man nācās mainīt savu spēli, lai turētu viņam līdzi, bet Kei pirmajā setā bija labāks spēlētājs. Šodien labi padevās serves pret lielisku to uzņēmēju," Federers pēc spēles klāstīja BBC.

Nadals un Federers savā starpā tikušies 39 reizes, no kurām 24 spēlēs pārāks bijis 33 gadus vecais spānis. Tomēr Vimbldonā abiem meistariem vienam pret otru nācies spēlēt vien trīs reizes. Tenisisti laika posmā no 2006. līdz 2008. gadam tikās katrā čempionāta finālspēlē, Federeram uzvarot pirmās divas, bet Nadalam triumfējot 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!