Foto: AP/Scanpix/LETA

Negaidītu zaudējumu Londonā notiekošā sezonas noslēguma turnīra - "ATP Finals" - pusfinālā sestdien piedzīvoja leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers, kurš ar 2-6, 6-3, 6-4 piekāpās Beļģijas sportistam Dāvidam Gofēnam.

Zīmīgi, ka pasaules ranga astotās vietas īpašnieks Gofēns iepriekš Federeram bija zaudējis visos iepriekšējos sešos mačos. Šveicietis, kurš ir pasaules otrā rakete, sestdien piedzīvoja tikai piekto zaudējumu šogad.

Šosezon 36 gadus vecais Federers, kurš savas karjeras laikā sezonas noslēguma turnīrā uzvarējis sešas reizes, izcīnīja septiņus ATP titulus, kas ir labākais sasniegums šogad.

Federers pārliecinoši spēlēja pirmajā setā, divreiz laužot pretinieka servi un uzvarot ar drošo 6-2. Tomēr turpinājums viņam bija reti neveiksmīgs, jo šveicietis nākamajos divos setos neieguva nevienu breiku, kamēr Gofēns spēlēja droši un izcīnīja uzvaru.

Pirms sestdienas mača Federers bija uzvarējis 13 spēlēs pēc kārtas.

Sava pirmā sezonas noslēguma turnīra finālā Gofēns sacentīsies ar amerikāni Džeku Soku, kurš ir planētas devītā rakete, vai pasaules ranga sestās vietas īpašnieku Grigoru Dimitrovu no Bulgārijas, kuri savu pusfinālu aizvadīs vēlāk sestdien.

Jau ziņots, ka pirms tam Pīta Samprasa grupā uzvaru izcīnīja Dimitrovs, kurš uzvarēja visās trijās cīņās. Divas uzvaras trīs mačos bija Gofēna kontā, bet viens panākums tika austrietim Dominikam Tīmam. Turnīru ar zaudējumu iesāka planētas pirmā rakete Rafaels Nadals no Spānijas, kurš traumas dēļ izstājās no sacensībām, bet viņa aizstājējs un tautietis Karrenjo-Busta arī zaudēja abos mačos, kuros piedalījās.

Tikmēr Borisa Bekera vārdā nosauktajā grupā ar trim uzvarām trīs spēlēs triumfēja Federers, divi panākumi bija Sokam, viena uzvara ranga trešajam numuram Aleksandram Zverevam no Vācijas, bet trīs zaudējumus cieta horvāts Marins Čiličs, kurš rangā ieņem piekto vietu.

Bez Federera neviens cits no šī gada "ATP Finals" dalībniekiem šajās prestižajās sacensībās pie titula nav ticis. Divas reizes turnīra finālā spēlējis spānis Rafaels Nadals, kurš no šī gada turnīra izstājās jau pēc pirmās cīņas, taču pirms septiņiem gadiem viņš zaudēja Federeram, bet 2013.gadā - serbam Novākam Džokovičam.

Pērn turnīrā pirmo reizi triumfēja brits Endijs Marejs, bet vēl pirms tam četrus gadus pēc kārtas uzvarēja Džokovičs, kuram kopā ir pieci šo sacensību uzvarētāja tituli. Tiesa, šie abi sportisti veselības problēmu dēļ sezonas otro pusi izlaida, abiem novembrī izkrītot no pasaules ranga labāko desmitnieka.

Bez Federera un Nadala "ATP Finals" sacensībās iepriekš spēlējuši Čiličs, Tīms un Gofēns, kuri turnīrā piedalījās arī pērn, kamēr Zverevam, Dimitrovam, Sokam un Karrenjo-Bustam šī ir debija sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!