Foto: AFP/Scanpix
Francijas atklātā tenisa čempionāta finālists, šveicietis Rodžers Federers nolēmis atteikties no dalības Vimbldonas iesildīšanās turnīrā Hallē, jo vēlas pirms nozīmīgajām sacensībām saārstēt cirkšņa traumu, tāpat kā Novāks Džokovičs, kuru uztrauc ceļgala trauma, vēsta BBC.

"Šorīt runāju ar savu komandu un man šķita, ka pastāv ir liels risks saasināt traumu pirms Vimbldonas," saka Federers. "Žēl, jo šis ir viens no maniem mīļākajiem ATP turnīriem, taču manam organismam, īpaši cirksnim, ir nepieciešama atpūta."

29 gadus vecais šveicietis piecas reizes ir uzvarējis Halles turnīrā, kas notiek uz zāles seguma laukumiem, un viņa lēmums, kas pieņemts tik vēlu, ir ļoti sarūgtinājis turnīra organizatorus.

"Viņš nedeva mums nekādus mājienus, ka būtu veselības problēmas. Es noteikti izteikšu savu vilšanos viņa menedžmentam," teica Halles turnīra direktors Ralfs Vēbers. "Mūsu plāni visa gada garumā bija saistīti gandrīz tikai ar Federeru."

Ar pirmo numuru izsētajam Federeram pirmā cīņa Halles turnīrā būtu bijusi ar Leitonu Hjūitu.

Arī pasaules otrā rakete Novāks Džokovičs ir izstājies no Vimbldonas iesildīšanās turnīra, "Aegon Championships", sūdzoties par ceļgala problēmām.

Vimbldonas tenisa turnīrs sāksies 20.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!