Foto: AP/Scanpix

Šveiciešu tenisists Rodžers Federers ATP sezonas noslēguma turnīra jeb "ATP World Tour Finals" apakšgrupu turnīra trešajā spēlē izcīnīja uzvaru, tādējādi pirmo sacensību posmu noslēdzot bez zaudējumiem.

Pasaules trešā rakete Federers ar 7-5, 4-6, 6-4 pārspēja japāni Kei Nišikori, kurš ATP rangā ieņem astoto pozīciju.

Līdz pirmā seta 12.geimam abi sportisti divas reizes nobreikoja pretinieka servi, bet nākamajā Federers trešo reizi lauza japāņa servi, uzvarot ar 7-5. Otrajā setā šveicietis bija izvirzījies vadībā ar 4-1, tomēr divreiz zaudēja savas serves, setā piekāpjoties ar 4-6.

Arī izšķirošajā setā Federers panāca vadību ar 4-1, tomēr japānis lauza šveicieša servi un panāca neizšķirtu 4-4. Devītajā geimā pie savas serves "tīri" uzvarēja Federers, bet nākamajā šveicietis jau nobreikoja Nišikori servi, izcīnot uzvaru ar 6-4.

Otrajā šīs apakšgrupas duelī ceturtdien pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs spēkosies ar ranga sesto numuru Tomāšu Berdihu no Čehijas.

A apakšgrupā ar trim uzvarām trīs spēlēs labākais bija Federers. Otrais ar vienu uzvaru divās spēlēs ir Džokovičs, kamēr ar tikpat panākumiem trijos mačos trešais ir Nišikori. Ceturto vietu ieņem Berdihs, kurš vēl nav izcīnījis nevienu uzvaru.

Tikmēr B grupā Rafaels Nadals ir pagaidām vienīgais, kurš divos mačos ticis pie divām uzvarām, ar ko viņam pietiek, lai kvalificētos pusfinālam. Pa panākumam svinējuši skots Endijs Marejs un šveicietis Stans Vavrinka, bet Nadala tautietis Davids Ferrers pagaidām cīnās bez uzvarām.

Pašlaik 34 gadus vecais Federers ir vecākais sezonas noslēguma turnīra dalībnieks kopš 2005.gada, kad šajās sacensībās startēja arī slavenais amerikānis Andrē Agasi.

Savukārt Džokovičs šo sacensību ietvaros bija izcīnījis 16 uzvaras pēc kārtas.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. Pēc apakšgrupu spēlēm katras grupas divi labākie tenisisti iekļūs pusfinālā.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!