Foto: AFP/Scanpix
No prestižā Vimbldonas čempionāta trešdien jau otrajā kārtā izstājās sacensībās ar septīto numuru izliktais spāņu tenisists Davids Ferrers un sieviešu sacensību astotā numura īpašniece Viktorija Azarenka no Baltkrievijas.

Pasaules septītā rakete Ferrers aizvadītajā mačā ar 7-6 (7:5), 0-6, 6-3, 3-6, 2-6 piekāpās Andrejam Kuzņecovam no Krievijas, kurš ATP rangā ieņem vien 118.vietu un šo turnīru uzsāka no kvalifikācijas sacensībām.

Iepriekšējos divos gados Ferrers šajā turnīrā tika līdz ceturtdaļfinālam, bet tik ātri kādās no "Grand Slam" sacensībām viņš iepriekšējo reizi bija zaudējis 2010.gadā Austrālijā. Pagājušajā nedēļā gan spānis turnīrā Nīderlandē saslima, no kā acīmredzami nav spējis atkopties.

Nākamajā kārtā Kuzņecova pretinieks būs Leonardo Majers no Argentīnas. Krievu tenisists 2009.gadā kļuva par šī turnīra junioru sacensību uzvarētāju.

Savukārt WTA ranga devītās pozīcijas īpašniece Azarenka ar 3-6, 6-3, 5-7 zaudēja Bojanai Jovanovski no Serbijas, kura ir pasaules 45.rakete.

Otrajā kārtā no Vimbldonas čempionāta baltkrieviete izstājusies otro gadu pēc kārtas, bet pirms tam viņa divas reizes pēc kārtas tika līdz sacensību pusfinālam. Tiesa, Azarenka vien pagājušajā nedēļā atgriezās apritē pēc trīs mēnešus ilgas piespiedu dīkstāves, kas bija saistīta ar pēdas operāciju.

Citviet trešdien turnīra pirmās raketes goda īpašnieks Novāks Džokovičs no Serbijas otrajā kārtā ar 6-4, 6-3, 6-7 (5:7), 7-6 (7:5) pārspēja čehu Radeku Štepaneku. Pērnā gada sacensību finālista nākamais pretinieks būs Žils Simons no Francijas.

Trešdien otro sacensību kārtu pārvarēja pašreizējais turnīra čempions un mājinieks Endijs Marejs, kurš izlikts ar trešo numuru. Viņš ar 6-1, 6-1, 6-0 sagrāva Blazu Rolu no Slovēnijas. Savukārt čehs Tomāšs Berdihs, kurš izlikts ar sesto numuru, ar 4-6, 7-6 (7:5), 7-6 (7:3), 6-1 apspēlēja Bernardu Tomiču no Austrālijas, lai arī cīņas pabeigšanai viņam sāpošās rokas locītavas dēļ bija jāizder pretsāpju līdzekļu deva.

Sieviešu turnīra otrajā kārtā ar otro numuru izliktā ķīniete Na Li uzvarēja austrieti Ivonni Mēsburgeri ar 6-2, 6-2, ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvanska pārspēja Keisiju Delakvu ar 6-4, 6-0, bet sestā numura īpašniece Petra Kvitova no Čehijas ar 6-2, 6-0 pārspēja Monu Bartelu no Vācijas.

Kā ziņots, Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis trešdien piedzīvoja zaudējumu Vimbldonas čempionāta otrās kārtas mačā, pārliecinoši ar 4-6, 3-6, 6-7 (5:7) piekāpjoties Serhijam Stahovskim no Ukrainas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!