Foto: AFP/Scanpix
Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis ceturtdien piedzīvoja zaudējumju Monreālas "Masters 1000" jeb "Rogers Cup" turnīra trešās kārtas cīņā, kurā ar 6-4, 3-6, 4-6 piekāpās turnīra sestajai raketei Mārdijam Fišam no ASV.

Līdz ar to Fišs revanšējās Gulbim par pirms pusotras nedēļas piedzīvoto zaudējumu Losandželosas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra finālmačā un latvietis pārtrauca septiņu uzvaru sēriju.

Aizraujošos pirmajos divos setos katrs no tenisistiem pa reizei lauza pretinieka servi - Gulbis to paveica pirmā seta septītajā geimā, bet Fišs otrā seta sestajā geimā. Uzvarētāju nācās noskaidrot izšķirošajā, trešajā setā, kura pirmajos trijos geimos trīs punktus ieguva serves uzņēmēji - divreiz Fišs, bet reizi Gulbi. Atlikušajā mača daļā latvietis vairs neatspēlējās, piedzīvojot neveiksmi.

Par trešās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnīja 90 ATP ranga punktus, kas viņam nākamajā nedēļā ļaus uzlabot situāciju rangā par pāris vietām.

Jau ziņots, ka Gulbis pirmās kārtas mačā pirmdien saistošā cīņā ar 3-6, 6-1, 7-5 pieveica pieredzējušo spāni Huanu Karlosu Ferrero, kurš 2003.gadā bija ATP pasaules ranga pirmajā pozīcijā, bet pašlaik tajā ieņem 104.vietu, savukārt otrās kārtas duelī ar francūzi Mišelu Lodrā atradās vadībā ar rezultātu 6-4, 1-0, kad viņa pretinieks atsauca dalību no turpmākā mača.

Tikmēr Fišam, kurš turnīrā izlikts ar sesto numuru, pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņš nedaudz vairāk nekā stundas laikā ar 6-2, 6-3 pieveica spāni Felisiano Lopesu.

Gulbis, kurš pamatturnīrā piedalījās, pateicoties organizatoru piešķirtajam speciālajam ielūgumam jeb "wild card", šobrīd ATP rangā atrodas 55.pozīcijā, bet Fišs ieņem astoto vietu.

Abi tenisisti Losandželosas turnīra finālmačā, kurā Gulbis triumfēja ar 5-7, 6-4, 6-4, savā starpā tikās pirmo reizi karjerā. Šis Gulbim bija izcīnītais otrais ATP vienspēļu tituls karjerā.

Pagājušajā gadā "Rogers Cup" vīriešu turnīrs šajā nedēļā notika Toronto, kurā Gulbis aizkļuva līdz otrajai kārtai, tāpēc šoreiz viņam bija jāaizstāv 45 ATP ranga punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!