Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Prestižā Vimbldonas čempionāta pirmo kārtu pirmdien, 28. jūnijā, nepārvarēja iepriekšējā "Grand Slam" turnīra Francijas atklātā čempionāta finālists Stefans Cicips, bet pēc zaudēta pirmā seta "apgriezienus" nācās ieslēgt "French Open" čempionam un pasaules ranga līderim Novākam Džokovičam.

Cicips pirms divām nedēļām "French Open" finālā nenosargāja divu setu vadību un piecu setu cīņā piekāpās Džokovičam, bet pirmdien Londonā divu stundu ilgā cīņā ar 4-6, 4-6, 3-6 piekāpās amerikānim Fransisam Tifo. Cicips turnīrā bija izlikts ar augsto trešo numuru, bet Tifo pasaules rangā ieņem 57. vietu. Abi tenisisti ceturto reizi spēlē Vimbldonā, bet Cicips četros piegājienos tikai reizi ticis tālāk par pirmo kārtu.

Tifo spēli sāka ar breiku, vadību nosargāja, bet visa mača gaitā tā arī ne reizi nezaudēja savu servi, nedodot grieķim cerības mačā. Otrajā setā Tifo pretinieka servi lauza devītajā geimā, bet trešajā setā – tāpat kā pirmajā – jau sākumā izvirzījās vadībā ar 2-0. Trešajā setā Tifo otro reizi pretinieka servi lauza pie mačbumbas, uzvarot visu spēli ar 6-4, 6-4, 6-3.

Pasaules ranga līderis Džokovičs centrālajā kortā pārsteidzoši ar 4-6 zaudēja pirmo setu spēlē pret mājinieku, "wild card" īpašnieku 19 gadus veco Džeku Dreiperu, bet tad ļoti viegli uzvarēja trīs setus ar 6-1, 6-2, 6-2. Dreipers pasaules rangā ieņem vien 253. vietu.

Savukārt sieviešu vienspēlēs pārsteigumu sarūpēja Slouna Stīvensa, kura ar 6-3, 6-4 pieveica čehieti Petru Kvitovu. Čehijas tenisiste Vimbldonā bija izlikta ar 10. numuru, bet Stīvensa pasaules rangā ieņem vien 73. vietu.

Vēl sieviešu vienspēlēs baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura izlikta ar otro numuru, ar 6-1, 6-4 pieveica rumānieti Moniku Nikulesku. Pirmo kārtu pārvarēja arī spāniete Havrinje Mugurusa, ar 6-0, 6-1 sagraujot francūzieti Fionu Ferro.

Amerikāniete Medisona Kīza (23. numurs) ar 6-3, 6-4 sarūgtināja mājinieci Keitiju Svanu, cita ASV tenisiste Lorēna Deivisa ar Džodiju Baražu, krieviete Jekaterina Aleksandrova (32. numurs) ar 6-1, 6-3 pārspēja vācieti Lauru Zīgemundu. Tikmēr zaudējumus piedzīvoja divas citas Krievijas tenisistes – kvalifikāciju pārvarējusī Anna Kaļinskaja ar 6-1, 0-6 4-6 zaudēja citai atlasi pārvarējušai tenisistei Marijai Kamilai Osario Serrano, bet Svetlana Kuzņecova negaidīti ar 3-6, 3-6 zaudēja citai kvalifikāciju pārvarējušajai Leslijai Patinamai Kerkhove no Nīderlandes.

Vimbldonas čempionāts pirmdien sākās ar nokavēšanos, jo dienas sākumā spēļu norisi aizkavēja laika apstākļi, un pirmās spēles centrālajā un pirmajā kortā sākās pie aizvērtiem jumtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!