Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jaunais Francijas tenisists Igo Gastons piektdien izcīnīja negaidītu uzvaru "French Open" trešās kārtas spēlē.

Divdesmitgadīgais franču tenisists, kurš ATP rangā ieņem 239. vietu, ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-3, 4-6, 6-0 pārspēja slaveno Šveices tenisistu Stanu Vavrinku (ATP 17.), kurš Parīzē bija izsēts ar 16. numuru.

Gastonam šis ir tikai trešais turnīrs ATP līmenī, bet iepriekšējos divos viņš zaudēja uzreiz pirmajā spēlē. Jaunais franču tenisists ir 2018. gada Jaunatnes olimpisko spēļu čempions un "Australian Open" junioru dubultspēļu turnīra uzvarētājs.

Gastons ir pirmais tenisists kopš 2002. gada, kurš sasniedzis ceturto kārtu, atrodoties ārpus ranga pirmā divsimtnieka.

Turpretī Vavrinka uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros, tajā skaitā 2015. gadā Francijas atklātajā čempionātā.

Gastona pretinieks astotdaļfinālā būs "US Open" čempions Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ir ranga trešais numurs. Par māla princi dēvētais Tīms ar rezultātu 6-4, 6-3, 6-1 uzveica norvēģi Kasperu Rūdu (ATP 25.)

Ernesta Gulbja kādreizējais treniņu partneris Tīms ir iepriekšējo divu gadu "French Open" finālists.

Vēl vienu pārliecinošu uzvaru ceļā uz savu mērķi svinēja par māla karali dēvētais Rafaels Nadals. Planētas otrā rakete vīriešu tenisā ar rezultātu 6-1, 6-4, 6-0 uzveica itāli Stefāno Travalju (ATP 74.).

No saviem 19 "Grand Slam" tituliem lauvas tiesu jeb 12 viņš ir izcīnījis Francijā uz māla seguma. Parīzē viņš uzvarējis iepriekšējos trīs gadus pēc kārtas, kā arī deviņas reizes no 2005. līdz 2014. gadam.

Astotdaļfinālā Nadalam pretī stāsies amerikānis Sebastians Korda (ATP 213.), kurš pirms tam apturēja tādus tenisistus kā Andreu Sepi un Džonu Isneru.

Bez lielām grūtībām trešo kārtu pārvarēja arī šī gada "US Open" finālists Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš ir vīru ranga septītais numurs un Francijā spēlē ar sesto numuru. Zverevs ar 6-1, 7-5, 6-3 uzveica itāli Marko Čekinato (ATP 110.), kurš kvalifikācijas pirmajā kārtā apturēja Gulbi.

Zverevam nākamajā kārtā jātiekas ar 19 gadus veco itāli Janniku Sineru (ATP 75.).

Siners ir pērnā gada ATP jauno talantu turnīra jeb "NextGen" uzvarētājs, bet no iepriekšējiem četriem "Grand Slam" turnīriem viņš ne reizi nav ticis tālāk par otro kārtu. Viņā jau pirmajā kārtā apturēja turnīra 11. numuru Dāvidu Gofēnu no Beļģijas (ATP 12.).

Trīs setu uzvaru svinēja arī "French Open" 12. rakete Djego Švarcmans, kurš ar 7-6 (7:3), 6-3, 6-3 apspēlēja slovāku Norbertu Gombosu (ATP 106.).

"Roland Garros" turnīram šogad bija jānotiek no 25. maija līdz 7. jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās "Grand Slam" sacensības. Šogad turnīrā nepiedalās ranga ceturtais numurs Rodžers Federers no Šveices.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!