Foto: EPA/LETA
Par gada labāko tenisisti šosezon atzīta beļģiete Kima Klijstersa, kura šo apbalvojumu saņēma otro reizi karjerā, vēsta WTA mājas lapa.

2010. gada sezonā Beļģiete uzvarēja piecos nozīmīgos turnīros, ieskaitot sezonas noslēguma čempionātā Dohā un trešoreiz karjerā triumfējot „US Open”. Klijstersai piešķirta arī „Spēlētāju atbalsta” balva, ko pasniedz par nozīmīgu kolēģu atbalstu WTA padomē un citās iniciatīvās.

„Patīkami saņemt labākās spēlētājas balvu gadu pēc atgriešanās tenisā,” teica Klijstersa. „Esmu pagodināta arī par „Spēlētāju atbalsta” balvu, kas man daudz ko nozīmē, jo uzskatu, ka sociālie kontakti starp sportistiem ir ļoti svarīgi. Pateicos savām kolēģēm un mediju pārstāvjiem, kas balsoja par mani, un gaidu tikšanos ar jums Austrālijā.”

Par gada labāko dubultspēļu pāri tika nosauktas Žizela Dulko un Flāvija Penetta, bet gada debitantes tituls piešķirts Petrai Kvitovai, kura šogad aizcīnījās līdz Vimbldonas turnīra pusfinālam, ceļā uz to uzvarot Viktoriju Azarenku un pasaules pirmo raketi Karlolīnu Vozņacki. Gada atgriešanās balva Žistīnei Eninai, Kārenas Kaznackes vārdā nosauktā balva par sportiskumu tika pasniegta Jeļenai Dementjevai, kura oktobrī paziņoja par aiziešanu no profesionālā tenisa. ŠO balvu krievu tenisiste saņēma otrreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!