Foto: AP/Scanpix/LETA

Ar pārliecinošu panākumu WTA sezonas noslēguma turnīra otrdien uzsāka planētas pirmā rakete poliete Iga Švjonteka.

Turnīra galvenā favorīte Treisijas Ostinas vārdā nosauktās apakšgrupas pirmajā mačā ar 6-2, 6-3 pieveica ar astoto numuru izlikto neitrālo sportisti Darju Kasatkinu.

Citā šīs grupas spēlē Karolīne Garsija (WTA 6.) no Francijas ar 6-4, 6-3 pārspēja mājinieci Koko Gofu, kura izlikta ar ceturto numuru.

Savukārt dubultspēļu turnīrā Pemas Šraiveres grupas otrajā mačā ar septīto numuru izsētais Brazīlijas pāris Anna Daņilina/Beatrise Hadada-Maja ar 7-5, 6-0 uzvarēja ar otro numuru izliktās kanādieti Gabrielu Dabrovski un meksikānieti Huljanu Olmosu.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisistes Jeļenas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets piedzīvoja zaudējumu šīs grupas pirmajā spēlē.

Ostapenko/Kičenoka (5.) ar rezultātu 6-3, 1-6, 6:10 piekāpās ar ceturto numuru izsētajām neitrālajai sportistei Veronikai Kudermetovai un beļģietei Elīzei Mertensai.

Pagājušajā gadā par WTA noslēguma turnīra uzvarētāju kļuva spāniete Gavriela Mugurusa, bet dubultspēlēs triumfēja čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova.

Mugususa šoreiz turnīram nekvalificējās, bet Krejčīkova/Sinjakova ir galvenās favorītes arī šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!