Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas tenisiste Karolīna Garsija WTA sezonas noslēguma turnīrā piektdien sarkanās apakšgrupas spēlē ar rezultātu 0-6, 6-3, 7-5 pārspēja Karolīnu Vozņacki no Dānijas, kas viņai vēlāk garantēja iekļūšanu pusfinālā.

Pēc Garsijas uzvaras cerības iekļūt pusfinālā zaudēja ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura dienas otrajā spēlē ar 6-3, 6-4 pārspēja pasaules pirmo raketi Simonu Halepu. Rumānietei bija nepieciešama uzvara pār Svitoļinu, bet tagad pasaules pirmā rakete nepārvarēja grupas turnīru.

Sarkanās apakšgrupas kopvērtējumā Vozņacki un Garsijai tagad ir pa divām uzvarām trīs spēlēs, bet Halepa un Svitoļina trīs spēlēs guva pa vienai uzvarai.

Garsija pirmajā setā neatrada iespējas, lai uzvarētu kaut vienu geimu, un Vozņacki mačā izvirzījās vadībā ar 6-0. Savukārt otrajā setā Francijas tenisiste ievērojami uzlaboja savu sniegumu, un pēc līdzīga iesākuma viņa divas reizes lauza pretinieces servi un panāca 5-2. Šo pārsvaru viņa tā arī neizlaida.

Savukārt trešajā setā Vozņacki lauza Garsijas servi un panāca rezultātu 3-1, bet vēlāk viņa pietuvojās uzvarai, kad rezultāts bija 5-3, taču Francijas sportiste svarīgā brīdī breiku atspēlēja, turpināja cīņu un 12. geimā pie pretinieces serves izmantoja mačbumbu, svinot uzvaru.

Halepai problēmas spēlē pret Svitoļinu radās jau pašā sākumā, rumānietei nonākot zaudētājos ar 0-3. Līdz seta izskaņai Svitoļina pārsvaru saglabāja un uzvarēja pirmo setu ar 6-3. Otrā seta sākumā Halepa uz brīdi stabilizēja savu sniegumu, lauza pretinieces servi un izvirzījās vadībā ar 2-0. Tomēr tad Halepas sniegums atkal piedzīvoja kritienu, Svitoļina izlīdzināja cīņas gaitu un izvirzījās vadībā ar 5-3. Lai gan Halepa vienu geimu atspēlēja, jau nākamajā geimā Svitoļina uzvarēja maču, izslēdzot rumānieti no tālākas dalības turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!