Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālā otrdien, 6. septembrī, iekļuva francūziete Karolīne Garsija, kā arī Tunisijas tenisiste Onsa Žabēra, kuras tagad savā starpā noskaidros finālisti.

Garsija, kura turnīrā izlikta ar 17. numuru, ceturtdaļfinālā sarūgtināja mājinieku publiku un divos setos ar 6-3, 6-4 pieveica jauno tenisa zvaigzni Koko Gofu (12. numurs). Garsija pirmo reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" vienspēļu sacensību pusfinālā.

Garsija pirmajā setā ātri panāca 4-0 savā labā. Lai gan Gofa vienu breiku atspēlēja, Francijas tenisiste pārsvaru nosargāja un uzvarēja setu ar 6-3. Otrajā setā jau pirmajā geimā Garsija lauza pretinieces servi, kas bija izšķiroši. Otrā seta turpinājumā Gofai neizdevās atspēlēt breiku, un Garsija svinēja uzvaru mačā ar 6-3, 6-4.

Savukārt šī gada Vimbldonas fināliste Onsa Žabēra ceturtdaļfinālā ar 6-4, 7-6 (7:4) pieveica austrālieti Ajlu Tomljnaoviču, kura "US Open" bija sarūpējusi vairākus pārsteigumus. Žabēra šogad Vimbldonā pirmo reizi karjerā spēlēja "Grand Slam" turnīra pusfinālā, bet tagad Ņujorkā ir atkārtojusi šo panākumu.

Pirmajā setā Žabēra pirmā lauza pretinieces servi, izvirzoties vadībā ar 3-1, taču Tomljanoviča ātri panāca 3-3. Tunisijas tenisiste jau nākamajā geimā atguva breika pārsvaru un vēlāk uzvarēja pirmo setu ar 6-4. Otrā seta sākumā Žabēra panāca 2-0, bet Tomljanoviča atkal izlīdzināja cīņas gaitu 2-2. Nākamajos divos geimos tenisistes apmainījās breikiem, bet otrā seta liktenis izšķīrās "tie break" izspēlē. Tajā Žabēra bija pārāka ar 7:4, svinot uzvaru visā mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!